Kedves Felvételiző!
 

Információk a felvételivel kapcsolatban a "Felvételizőknek" menüpont alatt találhatók.

1.jpg

Aranyos angyalbőrwp_000468_kKupagyőzelemmel nyitott idén a Gábor Dénes Katonasuli kispályás labdarúgó csapata. Megnyerte a téli teremlabdarúgó bajnokság B csoportjának küzdelmeit. Az angyalbőrben labdát kergetők érdeme azért is igen nagy, mert a csapat fiatal, alig fél éve, 2012. októberében alakult.

 

Megalapításában jelentős szerepe volt annak, hogy a MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál 2012. január 1-jén létrejött a Nevelési és Iskolai Oktatást Segítő Részleg. Az itt szolgálók meghatározó feladata a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium diákjainak honvédelmi nevelése. Ennek egyik alappillére a kellő fizikai állapot megteremtése.

wp_000466     wp_000471

 A focicsapat megalapításában a sport szeretetén, illetve a szabadidő hasznos eltöltésén kívül az is szerepet játszott, hogy a „kispályások” képviselhetik az ország egyetlen katonai középiskoláját a civil társadalom irányában. Így egyre többen szerezhetnek tudomást arról, hogy Debrecen városában színvonalas honvédelmi képzés zajlik. 

A Gábor Dénes Katonasuli kispályás labdarúgó csapat kerete 17 fő, melyet 9 katona, 6 „Gáboros” diák, valamint két civil alkot. Fontos szempont, hogy a diákok együtt fociznak a katonákkal, így közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki közöttük. A jó csapatszellemet az is építi, hogy a közös cél érdekében nem csak a meccseken kell a maximumot nyújtani, mindenkinek helyt kell állnia a heti edzéseken is. 

A csapat abban a szerencsés helyzetben van, hogy a hét minden napján használhatja a dandár sportcsarnokát, ahol a küzdőtéren focizni, az edző- és a kardióteremben pedig erősíteni is lehet. 

wp_01

2012. októberében a katona-focisták azzal a céllal neveztek a debreceni kispályás labdarúgó szövetség által megrendezett téli terembajnokságba, hogy felkészüljenek a tavaszi kispályás bajnokságra. A tervet azonban jócskán túlteljesítették, hiszen megnyerték a B csoport küzdelmeit, ahol igen neves, első- másod- és harmadosztályú csapatokkal is találkoztak. 

Az eredmények arra ösztönözhetik a csapatot, hogy harcba szálljanak a heted osztály bajnoki címéért, de a tagok azt mondják, akkor sem lesznek elkeseredve, ha a második-negyedik hely valamelyikét megszerezve feljutnak a hatod osztályba. 

Említést érdemel az is, hogy az iskola kilencedik évfolyamos diákjai igencsak magukénak érzik a csapatot, hiszen ez év januárjában létrehozták a ’Debreceni betyárok’ szurkolói klubot. A támogatói csoport tagjai pedig már gőzerővel készülnek arra, hogy a március végén kezdődő bajnokságban győzelembe hajszolják a Gábor Dénes Katonasuli labdarúgó csapatát.


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!