***   Nyílt nap 2018. október 25. 14 óra!   ***

2.jpg

Elballagtak a honvéd középiskola végzős növendékei


A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban április 29-én, pénteken délelőtt tartották az első végzős növendéki évfolyam ballagását. Még a rossz idő sem akadályozta meg az ünnepség lebonyolítását, hiszen a márciusban átadott új sportcsarnok megfelelő helyszínt biztosított a rendezvénynek. 

A most végzős diákok 2012. szeptember 1-jén kezdték meg középiskolai tanulmányaikat. Az első olyan évfolyam voltak, akik már a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, egy speciális honvédelmi nevelési környezetbe kerülhettek és a 2013-as fenntartóváltást követően ők lehettek az első ballagó diákok, akik sok év után ismét fel tudták eleveníteni a „katkós” ballagások hagyományait.
A növendékek a feldíszített osztálytermekből, a folyosókon keresztül, az alsóbb évesek tiszteletadása mellett vonultak be a rendezvény helyszínére, ami zsúfolásig megtelt szülőkkel, rokonokkal és barátokkal.
Dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára ünnepi beszédében elmondta, hogy „az iskola országos eredményei, népszerűsége és az a tény, hogy a végzős diákok ötven százaléka a katonai pályát, a katonai továbbtanulását kívánja választani, igazolják, hogy a fenntartó az iskola átvételével jó döntést hozott”.
A ballagási ünnepséget követően a tanulók május 2-án, hétfőn a magyar nyelv és irodalom tantárgyból kezdik meg az érettségi vizsgákat.

Forrás: honvedelem.hu