Tisztelt Szülők!

A végleges, egyeztetett felvételi jegyzék alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

  • az 1111-es tanulmányi területre (szakgimnázium, villamosipar és elektronika ágazat) az ideiglenes listán lévő 38. sorszámú  tanuló még felvételt nyert.
  • a 2222-es tanulmányi területre (gimnázium) a 24. sorszámú tanuló még felvételt nyert.
  • a 3333-as tanulmányi területre (honvéd kadét képzés) a 24. sorszámú tanuló még felvételt nyert.

A felvételivel kapcsolatos határozatokat kipostázzuk. A felvételt nyert tanulók akkor kezdhetik meg tanulmányaikat, ha a választott szakgimnáziumi területen az egészségügyi feltételeknek megfelelnek.

Az orvosi vizsgálat időpontja:

  • 2018. május 8. kedd 9-13 óra , villamosipar és elektronika ágazat
  • 2018. május 22. kedd 8-12 óra, honvéd kadét képzés

Az egyéb információkat postán elküldjük az érintettek részére.
 
Beiratkozás: 2018. június 21. csütörök 8,30-13 óra között

2.jpg

Elballagtak a honvéd középiskola végzős növendékei


A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban április 29-én, pénteken délelőtt tartották az első végzős növendéki évfolyam ballagását. Még a rossz idő sem akadályozta meg az ünnepség lebonyolítását, hiszen a márciusban átadott új sportcsarnok megfelelő helyszínt biztosított a rendezvénynek. 

A most végzős diákok 2012. szeptember 1-jén kezdték meg középiskolai tanulmányaikat. Az első olyan évfolyam voltak, akik már a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, egy speciális honvédelmi nevelési környezetbe kerülhettek és a 2013-as fenntartóváltást követően ők lehettek az első ballagó diákok, akik sok év után ismét fel tudták eleveníteni a „katkós” ballagások hagyományait.
A növendékek a feldíszített osztálytermekből, a folyosókon keresztül, az alsóbb évesek tiszteletadása mellett vonultak be a rendezvény helyszínére, ami zsúfolásig megtelt szülőkkel, rokonokkal és barátokkal.
Dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára ünnepi beszédében elmondta, hogy „az iskola országos eredményei, népszerűsége és az a tény, hogy a végzős diákok ötven százaléka a katonai pályát, a katonai továbbtanulását kívánja választani, igazolják, hogy a fenntartó az iskola átvételével jó döntést hozott”.
A ballagási ünnepséget követően a tanulók május 2-án, hétfőn a magyar nyelv és irodalom tantárgyból kezdik meg az érettségi vizsgákat.

Forrás: honvedelem.hu