A központi írásbeli felvételi vizsga tudnivalói megtekinthetők itt.

 

3.jpg

Kratochvil katonáinak nyomdokain a Székelyföldön


A Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület és Gergely István meghívására a debreceni honvéd középiskola igazgatója, katonai oktatóállományának parancsnoka és két növendéke vett részt a szeptember 10-én, Csíksomlyón, az ünnepélyes keretek között átadott Székely Hadosztály emlékmű avatásán. 

A honvéd középiskola számára kiemelten jelentőséggel bírt a rendezvény, mivel az intézmény névadója, Kratochvil Károly ezredes volt a Székely Hadosztály parancsnoka.
A szoboravatást a Csíkszereda város által szervezett, „A román királyság hadba lépésének centenáriuma” elnevezésű háromnapos program részeként rendezték meg. „Kratochvil Károly történelmi öröksége elsődlegesen a megmaradásba vetett hitet és szeretetet jelenti számunkra. Hisz csak hitre és szeretetre lehet jövőt építeni. A szeretet legmagasabb megnyilvánulása pedig magának a szülőföldnek a szeretete. Ez a szeretet és hit kell, hogy lelkileg összekössön bennünket, megalapozza és megteremtse jövőnket határon innen és túl” - mondta ünnepi beszédében Berkecz Gábor, az iskola igazgatója.

Az avatást követően az emlékművet az iskola igazgatója és egyik növendéke is megkoszorúzta.
Forrás: honvedelm.hu