KRÉTA e-napló bevezetéseKedves Növendékek! Tisztelt Szülők!

A 2020-2021-es tanévben iskolánkban új e-napló bevezetésére kerül sor. 
Szeptembertől a KRÉTA naplót fogjuk használni, illetve a szülők a KRÉTA elektronikus ellenőrzőn keresztül tájékozódhatnak gyermekük iskolai eredményeiről, tanulmányi ügyeiről.
A belépéshez szükséges felhasználói adatokat a diákok személyesen az osztályfőnököktől, a szülők pedig e-mailben fogják megkapni.

Az iskola elektronikus naplójának elérhetősége:

https://kratochvil.e-kreta.hu

Az elektronikus ellenőrzővel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatják:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424862
 
Kovács István alezredes
igazgató

4.jpg

A szabadságnak ára van


Most is bátornak kell lenni, ahogy az 1956-os forradalom idején, hiszen a szabadságnak ára van – mondta dr. Simicskó István október 20-án, csütörtökön a debreceni Déri Múzeumban tartott kiállítás megnyitón.

 

A honvédelmi miniszter a múzeumi rendezvény előtt részt vett a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban tartott emléktábla-avatáson. A debreceni katonai vívómesterek és katonavívók emléktáblájának avatási ünnepségén elmondott beszédében hangsúlyozta: a vívás önmagában nagy erőt jelent a magyar sportban. Az emléktábla méltó helyére került, hiszen Debrecen mindig híres volt a katonai és a vívással kapcsolatos hagyományairól – tette hozzá.


Az intézményt méltatva megjegyezte, kiváló képzésben részesülhetnek az oda jelentkezők. „Az iskolaalapítás mindig a jövőről szól, a nevelésről szól, a tudás átadásáról szól, és ez mindig fontos” – mondta dr. Simicskó István, azzal együtt, hogy csak úgy lehet a jövőt garantálni, ha erős hittel, erős hazaszeretettel tudjuk végezni a munkánkat.
Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója azt mondta: a jövőt csak a múltra lehet építeni, hiszen a múlt adhat erőt, erényt és útmutatást ahhoz, hogy meg tudjuk élni az életet. Hozzátette, hogy a magyar szablya- és kardvívás, mint újjáéledő hagyomány, éppen erre figyelmezteti a sportolókat és az érdeklődőket. A beszédeket követően a résztvevők koszorúkat helyeztek el a leleplezett és felavatott emléktáblánál. 


A Déri Múzeumban tartott rendezvényen dr. Simicskó István arról beszélt, hogy a magyar nemzeti karakterhez hozzátartozik a hazaszeretet. Ez lehet az oka annak, hogy a magyar nép többször is felkelt az elnyomók ellen és az elbukott szabadságharcok ellenére is megmaradt. „Minden szabadságharcunkat, minden forradalmunkat ez jellemezte, ezért tisztelet jár a bátraknak, akik ki mertek állni” – fűzte hozzá. A mostani időszakról szólva kijelentette, hogy ez egy sajátos kor, de a bátorságnak és a kiállásnak helye van benne.
Papp László, Debrecen polgármestere beszédében kifejtette, hogy az ’56, Egy végtelen mondat, illetve a Formába öntött forradalom című időszaki kiállításokkal és a számtalan ünnepi programmal azt kívánják kifejezni, hogy a forradalom nem csupán események sorozata volt, hanem abban élő emberek vettek részt, akik példát mutattak bátorságból és önfeláldozásból.


Az ünnepi programok egy része a kollektív emlékezést szolgálja, ezek sorába illeszkedik a most megnyitott két kiállítás is. Az ’56, Egy végtelen mondat című tárlat Máday Norbert magángyűjteményéből, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tárgyaiból állt össze. A Formába öntött forradalom 1956 emlékezetét állítja középpontba, és elsősorban a művészet különböző ágainak remekművein keresztül közelíti meg az akkori eseményeket – hangzott el.

Forrás: honvedelem.hu

 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!