4.jpg

Szalagot tűztek a Kratochvilban

Az érettségi előtt álló tanulók egyik legmeghatározóbb ünnepe a tanulmányok befejezésének közeledtét jelző iskolai szalagok feltűzése. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban október 13-án, pénteken rendezték meg ezt a jeles ünnepet.


 

Berkecz Gábor igazgató köszöntőjében elmondta: „a 2013-as fenntartóváltás óta a második végzős osztály kaphatta meg a szalagot, amelynek diákjai már a tanulmányaikat is a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában kezdték meg. Egy különleges nemzedék végzős tanulói ők, akikhez az utat nekünk, felnőtteknek kell megtalálni: példamutatással, motivációval és jól felépített iskolai nevelési és oktatási rendszerrel.”

A beszéd után Berkecz Gábor szalagot tűzött a végzős osztályfőnököknek, katonai nevelőtanárnak és az elmúlt négy évben kimagasló eredményt elért növendékeknek.

Ezt követően dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka látta el útravalóval a végzős diákokat: „Legyenek büszkék magukra, mert önök egy fantasztikus iskolának a növendékei! Az önök által elért tanulmányi, sport- és versenyeredmények beigazolták, hogy a honvéd középiskola oktatási és nevelési rendszere kiválóan működik. Kívánom, hogy minél többen válasszák a katonai élethivatást és pályát!” - mondta a dandártábornok.
 
Az ünnepséget a végzős növendékek tánca zárta.

Forrás: honvedelem.hu