1.jpg

A brit nagykövet látogatott a honvéd középiskolába

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete látogatott el a napokban Debrecenbe, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba.

 

A látogatás apropója az volt, hogy a honvéd középiskola növendékei között nagy népszerűségnek örvend a brit nagykövetség által a budapesti skót emlékhelyeket bemutató videó, melyben Iain Lindsay a skót nemzeti költő, Robert Burns verseivel színesítve, magyarul kalauzolja a nézőket.
Emellett három éve, 2015 márciusában Berkecz Gábor, az iskola igazgatója, a Honvédelmi Minisztérium küldöttségével négy napot tölthetett el Londonban, ahol a brit kadétrendszert tanulmányozhatták. Az ott tapasztaltak jelentős részét beépítették az intézmény honvédelmi nevelési programjába.
Az iskola bemutatása a második világháborús katonai hagyományőrzők díszlövésével kezdődött. Ezt követően Lindsay nagykövet megtekintett egy angol nyelvi órát és egy fegyverzettechnikai foglalkozást, valamint megnézte a legó-robot programozását és a növendékek rendkívül látványos CrossFit-bemutatóját.
A látottak és a növendékek felkészültsége lenyűgözte a nagykövetet, aki gratulált az iskola eddigi eredményeihez és teljesítményéhez.


Forrás: honvedelem.hu 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!