Tisztelt Szülők!

A végleges, egyeztetett felvételi jegyzék alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

  • az 1111-es tanulmányi területre (szakgimnázium, villamosipar és elektronika ágazat) az ideiglenes listán lévő 38. sorszámú  tanuló még felvételt nyert.
  • a 2222-es tanulmányi területre (gimnázium) a 24. sorszámú tanuló még felvételt nyert.
  • a 3333-as tanulmányi területre (honvéd kadét képzés) a 24. sorszámú tanuló még felvételt nyert.

A felvételivel kapcsolatos határozatokat kipostázzuk. A felvételt nyert tanulók akkor kezdhetik meg tanulmányaikat, ha a választott szakgimnáziumi területen az egészségügyi feltételeknek megfelelnek.

Az orvosi vizsgálat időpontja:

  • 2018. május 8. kedd 9-13 óra , villamosipar és elektronika ágazat
  • 2018. május 22. kedd 8-12 óra, honvéd kadét képzés

Az egyéb információkat postán elküldjük az érintettek részére.
 
Beiratkozás: 2018. június 21. csütörök 8,30-13 óra között

4.jpg

Elsősegélynyújtó növendékek

Bakó Gábor és Bodnár Sándor, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 11. C osztályos növendékei március 13-án, reggel előjegyzés alapján szakvizsgálat céljából a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Kórházba távoztak az intézményből. A szakvizsgálatok végeztével a közeli buszmegálló irányába indultak el, amikor hozzájuk szaladt egy járókelő, és segítséget kért egy, a buszmegállóban rosszul lévő férfihoz.
 

A növendékek a beteghez siettek, és gyors vizsgálatot követően megállapították róla, hogy epilepsziás rohama van. Az elsősegélynyújtás szabályait ismerve és maradéktalanul betartva megkezdték a betegellátást, a beteg részére légutat biztosítottak, majd a két egymást követő roham végeztével a beteget stabil oldalfekvő, mentési testhelyzetbe fektették. A helyszínen tartózkodó járókelők a növendékek utasítására értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

A mentőszolgálat riasztott egységének kiérkezéséig a növendékek betegmegfigyelést végeztek, ezzel párhuzamosan a zavartan kooperáló betegnél lévő iratok alapján a hozzátartozóját is értesítették. A mentőszolgálat munkatársai kiérkezésük után a beteget további ellátásra átvették.