Kedves Növendékek! Tisztelt Szülők!

A nyári szünidő alatt intézményünk minden szerdán 8:00 órától 12:00 óráig tart ügyeletet tanulói ügyintézés céljából.

ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ NAPPALI TAGOZATOS KÉPZÉS a 2020/21-es tanévben
Elektronikai technikus (54 523 02)
Képzési idő 1 év
Beiratkozás : 2020. augusztus 17. 8:00- 13:00-ig
 

A nyári szünetre jó pihenést kívánunk Mindenkinek!

2.jpg

Dolgos napok a Kratochvilban

Augusztus utolsó hete a tanévkezdésre való ráhangolódás időszaka minden iskolában. Ilyenkor zajlik a tantárgyfelosztás, az órarenden való utolsó simítás, az új diákok fogadása és a tanévnyitó előkészítése.

Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban augusztus 21-e óta teljes intenzitással készítik elő a 2018/2019-as tanévet a tanári kar tagjai. A tanév különleges lesz, hiszen idén öt éve, hogy a Honvédelmi Minisztérium átvette az oktatási intézmény teljes körű fenntartói irányítását. Öt éve, hogy Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek újra van középfokú oktatási intézménye.

 

A honvéd középiskola növendékei a Szent Korona virágkocsi mellett

A honvéd középiskola számára a nyári szabadság utáni első kötelező és egyben rendkívül megtisztelő feladat - immár hagyományosan - a debreceni virágkarneválon a Szent Korona virágkocsi kíséretének biztosítása volt. Mint minden évben, így idén is az első tanévüket már befejezett növendékek látták el kifogástalanul a díszkíséretet.

 

A növendékek mentorként vettek részt az idei honvédelmi táborokban

A nyár emellett aktívan telt a honvéd középiskola 40 tanulója számára, akik a Magyar Honvédség alakulatai által szervezett honvédelmi táborokban láttak el mentori szerepet. Közvetlen elöljáróik és az alakulatok parancsnokai rendkívül pozitívan nyilatkoztak a diákok felkészültségéről és motivációjáról. A kratochvilos növendékek emellett ott voltak a Balaton-átúszáson is. 

Ott voltak a Balaton-átúszáson is

Augusztus 27-én, hétfőn pedig megérkeztek a leendő kilencedikesek is az iskolába: három osztályban 60 tanuló kezdi meg az új tanévet szeptemberben. Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: igazán különleges lesz a tanévnyitó és a szeptember is. Az iskolai ünnepségre elfogadta a meghívást Boross Péter, a kőszegi Hunyadi Mátyás Honvéd Középiskola és Nevelőintézet, valamint a pécsi Zrínyi Miklós Honvéd Gyalogsági Hadapródiskola egykori növendéke, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke. Szeptember végén pedig Áder János köztársasági elnök látogat el az iskolába.

 

Augusztus utolsó hétfőjén megérkeztek az iskolába a leendő kilencedikesek is

Forrás: honvedelem.hu


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!