KRÉTA e-napló bevezetéseKedves Növendékek! Tisztelt Szülők!

A 2020-2021-es tanévben iskolánkban új e-napló bevezetésére kerül sor. 
Szeptembertől a KRÉTA naplót fogjuk használni, illetve a szülők a KRÉTA elektronikus ellenőrzőn keresztül tájékozódhatnak gyermekük iskolai eredményeiről, tanulmányi ügyeiről.
A belépéshez szükséges felhasználói adatokat a diákok személyesen az osztályfőnököktől, a szülők pedig e-mailben fogják megkapni.

Az iskola elektronikus naplójának elérhetősége:

https://kratochvil.e-kreta.hu

Az elektronikus ellenőrzővel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatják:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424862
 
Kovács István alezredes
igazgató

4.jpg

Szalag a végzős növendékeknek

Az a szándékunk, hogy ezek a növendékek úgy lépjenek ki az életbe, hogy tisztában vannak vele, jogaik gyakorlása mellett kötelezettségeik is vannak a haza iránt - mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára Debrecenben, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős növendékeinek szalagavató ünnepségén.

 

A debreceni Lovarda Kulturális és Konferencia Központban rendezték meg október 26-án a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium végzős növendékeinek szalagavató ünnepségét. Az eseményen a honvédelmi államtitkár köszöntötte az ország egyetlen honvéd középiskolájának diákjait.

Szabó István a középiskolának az oktatási rendszerben betöltött egyedülálló szerepét hangsúlyozta. Rámutatott, hogy az intézmény falai között olyan növendékek készülnek az érettségire, akik az elmúlt évek alatt más szemléletet, más életfelfogást sajátíthattak el, tudják, milyen a katonaélet, mi a csapatmunka, és mit jelent egymásért dolgozni. „Ezért vagyunk mi büszkék a Kratochvilra, ezért vagyunk büszkék arra, hogy egy ilyen kollektíva felkészülten, elkötelezetten végzi munkáját, s ilyen növendékek kerülnek ki az iskolából” – emelte ki Szabó István államtitkár.

Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében megköszönte a fenntartó Honvédelmi Minisztérium és dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter támogatását, valamint reményét fejezte ki, hogy minél több növendék választja hivatásának a katonai pályát. „Ha az elmúlt években láttak jót, azt vigyék magukkal. Kérem és kívánom, hogy válasszák a Magyar Honvédséget, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karát, mert szükség van azokra a fiatalokra, akik képesek tenni hazájuk szolgálatáért” – mondta az igazgató.

Idén a 12. évfolyam három osztálya végzős növendékeinek egyenruhájára tűzték ki a szalagot a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium ünnepi eseményén.Forrás: honvedelem.hu
 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!