Nyílt Nap 2019. október 24. 14 óra

A Nyílt Napra előzetes regisztráció nem szükséges

3.jpg

Airsoft-bajnokok

Kihirdették az első Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészverseny győzteseit.

A Honvédelmi Sportszövetség és a ZEN Rendészeti Sportegyesület közös szervezésében 2018 októberében és novemberében rendezték meg az első Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészversenyt a budapesti Rapidshooting Airsoft lőtéren. A díjakat a verseny fővédnöke, dr. Sticz László ezredes, a Honvéd Vezérkar (HVK) Haderőtervezési Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke adta át a győzteseknek december 5-én, szerdán, a tárca Lehel utcai objektumában.

 

A fiatalok megszólítása és figyelmük felkeltése a honvédelem ügye iránt kiemelten fontos a Magyar Honvédség számára, hiszen a haza védelmének alappillére a személyi állomány. A húsznapos versenysorozaton közoktatási intézményekben tanuló diákok vettek részt, akik airsoft pisztolyokkal és puskákkal mérték össze tudásukat berendezett szituációs lövészpályákon. A megmérettetés során a versenyzők megismerték a katonai pálya egyik fontos elemét és elsajátították a biztonságos fegyverkezelés alapjait.

A verseny záróünnepségén az összesített eredmények alapján hirdettek győztest, a fiataloknak Vass Imre, a ZEN Rendészeti Sportegyesület elnöke is gratulált. Mint monda: az eredmények azt bizonyítják, hogy alaposan felkészültek a mérkőzésre, a megszerzett tudás és tapasztalat birtokában ma mindenki győztes lehet.


A legjobban teljesítő versenyzőknek dr. Sticz László ezredes, a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség megbízott csoportfőnöke adta át a díjakat. „A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program honvédelmi ágának egyik kiemelt feladata a civil társadalom megnyerése, hiszen a honvédelem nemzeti ügy. Ezért fontos, hogy a honvédségnek aktív kapcsolata legyen a társadalommal, amely akár a sporton keresztül is megteremthető. Ennek szellemében ez a verseny remek alkalmat kínált arra, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a Magyar Honvédség tevékenységébe, valamint arra is, hogy ilyen értékes fiatalokkal találkozhassunk” - fogalmazott a rendezvény védnöke.

Tolnai Ferenc Marcell első helyezést ért el egyéni összetett kategóriában. „A dinamikus lövészet fontos része az életemnek, a középiskolámban feltörekvő lövész szakköre járok, iskolán kívül pedig ez az egyik legkedveltebb elfoglaltságom. Céljaim közt szerepel, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára jelentkezzek, a jövőben pedig oszlopos tagja szeretnék lenni a honvédség tiszti állományának” – árulta el érdeklődésünkre a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendéke, aki társaival immár a legjobban teljesítő csapatnak járó kupával is büszkélkedhet. A Honvéd Vezérkar főnöke különdíjban részesítette felkészítőjüket, Kalmár Imre főhadnagyot.


A szervezők bíznak abban, hogy jövőre még több fiatal vesz majd részt a versenyen és lesznek, akiknek ez az élmény akár egy új utat is megnyit a továbbtanulás és a karriertervezés terén.

Forrás: honvedelem.hu
 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!