Érettségizőknek!

Érettségi tájékoztató 2020

 

4.jpg

Célba ért a Hajdú Menetszázad

A 19. alkalommal megrendezett Doni Hősök Emléktúra Hajdú Menetszázada január 26-án, szombaton érte el utolsó állomását, Hajdúnánást. A Hajdú-Bihar megyei rendezvény január 24-én kezdődött Debrecenben.

A második világháborús katonai hagyományőrzőkből, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeiből, aktív és tartalékos katonákból, valamint hagyományőrzőkből álló menetszázad a rendezvény három napja alatt több mint 70 kilométert teljesített.


 

Fekete András százados, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium katonai igazgatóhelyettese, a menetszázad parancsnoka elmondta: idén is egy összetételében vegyes, de szellemében egységes társaság alkotta a Hajdú Menetszázadot, „akik között nagyon él a doni hősök hagyatéka”. „Ez a három nap nagyon jó lehetőség számukra, hogy picit magukba nézzenek és átérezzék azt, hogy mit is kellett kiállniuk a magyar honvédeknek 76 esztendővel ezelőtt” – tette hozzá a százados, külön kiemelve, hogy a honvéd középiskola növendékeinek a három napos, napi 20-25 kilométeres túra jó kihívás volt, hiszen fizikai és mentális felkészültséget egyaránt megkövetelt a résztvevőkről.

Az emlékmenet zárásaként a menetszázad tagjai a hajdúnánási református templomban egy istentiszteleten vettek részt, majd a Hősök Emlékművénél hajtottak fejet a doni tragédia hősi halottai előtt.

Forrás: honvedelem.hu
 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!