Kedves Felvételiző!

A fizikai állapotfelméréssel és a motivációs beszélgetéssel kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el.

A felvételi egyéni beosztása itt érhető el, a listát folyamatosan bővítjük.

További információk a felvételivel kapcsolatban a "Felvételizőknek" menüpont alatt találhatók.

4.jpg

Egészségnap és március 15-i ünnepség a honvéd középiskolában

Március 13-án egészségnapot tartottak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban.

 

A reggeli sorakozót követően a növendékek Fekete András százados, kollégiumvezető vezetésével két kilométeres iskolafutáson vettek részt. Ezt követően a délelőtt folyamán három helyszínen zajlottak előadások. A Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete interaktív előadást tartott egészségmegőrzés témában, Bak István alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának képviseletében a közösségi oldalok veszélyeiről, internetes zaklatásokról és drog prevenció témájában szólt a növendékekhez. A délelőtt utolsó programjaként Wachtelné Vincze Erika alezredes asszony a katonai alkalmassági feltételekről tájékoztatta a diákokat. Az ebédet követően 30 perces fitness edzésre és a Csodakutya Alapítvány terápiás kutya bemutatójára került sor. A tartalmas napot kendo és capoeira bemutató zárta.

Berkecz Gábor igazgató kérdésünkre elmondta, hogy nagyon komoly szervezési munka előzte meg az egészségnapot. Igazán kitettek magukért a diákönkormányzat képviselői és a tanár, igazgatóhelyettes kollégák. Nagyon fontos, hogy folyamatosan hasznos és színvonalas programokat tudjuk nyújtani a növendékeinknek, ez a nevelés elsődleges feladata.  Rengeteg új és hasznos információkkal ismerkedhettek meg a tanulók és látványos bemutatókat láthattak.

Az egészségnapot követően nem sok ideje maradt a növendékeknek a pihenésre. Másnap ugyanis a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola március 15-i ünnepi műsorával és megemlékezésével kezdődött Debrecen város Kokárdás Napok forradalmi programsorozata a Honvéd Temetőben, melyen a város összes többi oktatási intézménye is képviseltette magát. Az ünnepségen Berencsi Erika tanárnő felkészítésével a 11.a osztály növendékei emlékeztek műsorukkal az 1848. március 15-i eseményekre.

Forrás: honvedelem.hu


 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!