KRÉTA e-napló bevezetéseKedves Növendékek! Tisztelt Szülők!

A 2020-2021-es tanévben iskolánkban új e-napló bevezetésére kerül sor. 
Szeptembertől a KRÉTA naplót fogjuk használni, illetve a szülők a KRÉTA elektronikus ellenőrzőn keresztül tájékozódhatnak gyermekük iskolai eredményeiről, tanulmányi ügyeiről.
A belépéshez szükséges felhasználói adatokat a diákok személyesen az osztályfőnököktől, a szülők pedig e-mailben fogják megkapni.

Az iskola elektronikus naplójának elérhetősége:

https://kratochvil.e-kreta.hu

Az elektronikus ellenőrzővel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatják:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424862
 
Kovács István alezredes
igazgató

2.jpg

Makettkiállítás a honvéd középiskolában

A katonai repülés történetének bemutatása volt a célja annak a makett kiállításnak, amit november 18-21. között tartottak a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium dísztermében.
 

A tárlatot Kositzky Attila nyugállományú altábornagy, egykori legendás vadászrepülőgép-pilóta nyitotta meg. Ezt követően pedig „Egyedül a vágtelen égbolton” címmel tartott előadást.

A makett kiállításon 14 kiállító, 80 darab valósághűen megépített repülőgép makettjét mutatta be. A látogatók ezeken keresztül kaphattak átfogó képet a katonai repülés történetéről – az első világháború híres vadászpilótájának, Manfred Albrecht von Richthofennek háromfedeles Fokker D.I-es repülőgépétől kezdve egészen az amerikai légierő F-35A harcászati vadászbombázójáig.
A kiállítók főként magánszemélyek voltak, de a Debreceni Makettező Klub is jelentős létszámmal képviselte magát.
Érdekességként kiállították több lezuhant repülőgép maradványát, illetve egy eredeti pilótaruhát és sisakot az 1950-es évekből.

A kiállítás sikere – Bán Attila zászlós, szervező szerint – nem csupán annak volt köszönhető, hogy számos különleges makettet lehetett megtekinteni, hanem annak is, hogy Debrecenben közel tíz év nem volt hasonló rendezvény.

Forrás: honvedelem.hu

 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!