Kedves Növendékek! Tisztelt Szülők!

A nyári szünidő alatt intézményünk minden szerdán 8:00 órától 12:00 óráig tart ügyeletet tanulói ügyintézés céljából.

ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ NAPPALI TAGOZATOS KÉPZÉS a 2020/21-es tanévben
Elektronikai technikus (54 523 02)
Képzési idő 1 év
Beiratkozás : 2020. augusztus 17. 8:00- 13:00-ig
 

A nyári szünetre jó pihenést kívánunk Mindenkinek!

4.jpg

Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tisztelt Szülők!
 
A következőkben a koronavírussal kapcsolatosan szeretnénk tájékoztatni Önöket.


1. Az elmúlt kettő hét óta az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO), az Európai Járványügyi és Betegségmegelőző Központ (ECDC) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásainak megfelelően fokozott takarítást és rendszeres fertőtlenítést végeznek a takarítónők iskolánkban vírusölő szerek segítségével. Külön figyelnek a kilincsek, padok felületének takarítására.
 
2. A mosdókban és a folyosókon antibakteriális folyékony szappannal töltöttük fel a kihelyezett tartókat. Kérjék meg gyermekeiket arra, hogy használják is ezeket! Ha valahol kifogyott a szappan vagy a papír kéztörlő, szóljanak a gazdasági irodában, hogy a takarítónők azonnal pótolhassák azokat!
 
3. Az ÁNTSZ munkatársainak tájékoztatása szerint legfontosabb a vírus terjedésével kapcsolatosan a megelőzés, vagyis a higiénés szabályok betartása. Kiragasztottuk a helyes kézmosás lépéseit. Kérjük,  hívják fel gyermekeik figyelmét a következőkre:
 
Rendszeresen mossanak kezet!
A helyes kézmosás alapos legyen és legalább 20 másodpercig (!) tartson.
Zsebkendőbe tüsszentsenek, köhögjenek!
A használt zsebkendőt a szemetesbe, és ne a padra vagy a padba tegyék!

4. Ha gyermeküknek valamilyen tünete van (lázas, köhög, légzési nehézsége van) kérjük, ne engedjék iskolába, hívják fel a háziorvosukat vagy a Zöld számot (06‑80‑277‑455, 06‑80‑277‑456) a közösség védelme érdekében! A Zöld számnak nevezett információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A szolgáltatás célja a szakszerű, hatékony, időbeni reagálás biztosítása és elősegítése a megelőzés érdekében. Tudjuk, hogy általában a diákok inkább betegen is eljönnek az iskolába, mert nehéz pótolni a hiányzást, de most mindannyiunk érdekében kérjük, csak egészségesen jöjjenek iskolába.

5. Tisztelettel kérünk minden szülőt, hogy értesítse osztályfőnökét, ha külföldön, a vírussal érintett területeken jártak az elmúlt hetekben,vagy ha kapcsolatba kerültek koronavírussal fertőzött személlyel! A lezárt települések listájáról, a fertőzéssel érintett területekről a Zöld számon illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni (www.nnk.gov.hu).
Kérjük,legyenek velünk őszinték és jelentsék, ha a járványban érintett területen voltak, mert egy esetleges 14 napos otthonmaradás még mindig jobb, mint akaratlanul is lefertőzni egy egész iskolai közösséget és a diákok családjait!
 
6. A koronavírus tüneteiről, a lappangási időről, további részletekről és az eljárásrendről a https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/523-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatbantájékozódhatnak.
 
7. 2020. március 4-én elérhetővé vált a koronavirus.gov.huweboldal,amelynek célja, hogy az állampolgárok hiteles információkhoz jussanak. Az oldalak többek között tájékoztatást nyújtanak arról, hogy mi a teendő megbetegedés esetén (lásd: GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések szekció), emellett értesülhetünk az aktuális hatósági intézkedésekről, nyomon követhetjük a járvány terjedését, hasznos információkat érhetünk el a vírus által okozott megbetegedésről, illetve a legközelebbi egészségügyi intézmények elérhetőségeiről. https://koronavirus.gov.hu/
 
Fontos, hogy megpróbáljuk helyén kezelni a koronavírust, nem szabad pánikot sem keltenünk, de jelentéktelennek sem tekinthetjük a járványügyi helyzetet.
 
Felelősségteljes együttműködésüket köszönjük!
 
Amennyiben kérdésük vagy észrevételük van, kérjük,forduljanak hozzánk bizalommal!
 


Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa iskolánk alapítványát!
Középfokú Elektronikai Szakképzésért és Honvédelmi Oktatásért Alapítvány
4027 Debrecen, Füredi út 69. Adószám: 19123879 – 1 – 09
Köszönjük!