3.jpg

Információk a kollégiumról

Kollégiumunk a város keleti részén, a Kossuth laktanya mellett található, a Nagyállomástól és az autóbusz-állomástól tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen.
 
Kollégiumvezető: Dr. Pető Zsolt
 
Címünk:
 
4027 Debrecen, Füredi út 69.
Telefon: 06 /52/ 537-215
Fax: 06 /52/ 348-660
Web: www.kratochvil.hu
E-mail: hkk[k-u-k-a-c]hm.gov.hu 
Kollégiumunk megalakulása óta tehetséges diákok sokasága töltötte diákéveit intézményünk falai között. A kollégiumi elhelyezés ingyenes, csupán az étkezésért kell fizetni.
 
Épületünkben kényelmes, négyágyas, műanyag nyílászárókkal ellátott nagy ablakkal, előszobával rendelkező helyiségekben szállásoljuk el a tanulni vágyókat. Diákjaink a szobákhoz tartozó előszobákban tágas, kétajtós szekrényekben tárolhatják tankönyveiket és ruháikat.
 
 A tanulás utáni szabadidő hasznos eltöltésére is sok lehetőséget kínál a kollégium. Intézményünkben aktív sportélet zajlik. Csapataink a városi kupákon is rendszeresen részt vesznek. A labdarúgás mellett az asztaliteniszezésre, kosárlabdázásra, és kondizásra is lehetőség van. Sok diákunk  naponkénti kocogással őrzi meg egészségét.  
A diákok nagy érdeklődése mellett működnek különböző szakköreink is: zene és dobolás, számítógépes hardverismeret és programozás, fegyvertörténet és filmklub.
 
Népszerűek a tanulók körében az évente két-három alkalommal általunk szervezett kollégiumi diszkók, diákjaink pedig rendszeres látogatói a lánykollégiumok zenés összejöveteleinek.
 
Diákjaink részére minden évben több kirándulást szervezünk az ország különböző múzeumaiba és kiállításaira. Voltunk már többek közt a szolnoki Repülőmúzeumban és a keceli Hadtörténeti Parkban is. Rendszeres látogatói vagyunk a budapesti Hadtörténeti Múzeumnak, ahol több érdekes előadáson is részt vettünk a különböző korok fegyvereiről és hadviseléséről. 
A kollégium diákjai intézménytől függetlenül jelentős számban kapcsolódnak be a hangstúdió működtetésébe. Stúdiónk 2005. október 14-én három órán keresztül élőben jelentkezett be a Petőfi Rádió kívánságműsorába. A hangstúdió berendezései az évek folyamán a legmodernebb eszközökkel lettek felszerelve. Kollégistáink élhetnek a diákvállalkozások nyújtotta lehetőségekkel is.
 
A kultúrált tanulás feltételei adottak: a kollégiumban több tanulóterem várja a diákokat, ahol tanári felügyelet mellett szerezhetik meg új ismereteiket.  Amennyiben korrepetálásra van szükség, felkészült nevelőtanárok segítenek matematikából, informatikából, földrajzból, angol és német nyelvből, magyar irodalomból és nyelvtanból, valamint történelemből. Az iskolai tanárok segítségével a szakmai tantárgyak korrepetálása is megoldható.
 
 Tanulóink rendszeresen használhatják a konditermeket. Öt helyiségben a sportoláshoz az eszközök széles tára áll a diákok rendelkezésére.
 
 
Különösen a fiatalabb korosztály (14-17 évesek) kedvelik a kondizást, az izmok erősítésének leghatékonyabb módját.
 
A tanév végén a kollégium legjobb focicsapata és a végzősök a tanárok csapatával mérkőzhetnek meg.