hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Az Európai Diáksport Napja

Az Európai Diáksport Napja szeptember 25., de az idei járványügyi helyzetre való tekintettel az esemény megrendezésére nagyobb időkeretet jelölt ki a Magyar Diáksport Szövetség. Ezzel lehetőség nyílt az Európai Sporthét (2020. szeptember 23-30.) időszakában bármelyik napon, akár testnevelés órai keretek között is megvalósítani a programot.

Intézményünk 2020. szeptember 29-én, kedden délután tartotta meg a sportnapot.

Növendékeink a sportpályán 2020 méteres futással „melegítettek be”, majd az osztályok kötélhúzó versenyével
folytatódtak az események.

Az erőpróba győztese a 10. B osztály lett, akiknek szívből gratulálunk!

További hírek

helykitolto kép

Digitális oktatás

A digitális oktatásra való átállás és a tanév eddigi eseményei kapcsán 2020. november 16-20. között online formában szülői értekezletet tartunk az osztályfőnök és a kollégiumi csoportvezető részvételével az alábbi ütemezés szerint:
helykitolto kép

Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - Nyílt nap 2020.

A nyílt napról készült videó a képre kattintva elérhető!
helykitolto kép

Kratochvil: a honvédelmi nevelés mintaiskolája

Szentkirályi Alexandra a látogatásával kapcsolatban elmondta: 2030-ig még nyolc-tíz hasonló oktatási intézmény alapítását tervezik, így egyfajta mintaként tekintenek a debreceni középiskolára és az ott folyó oktatásra, honvédelmi nevelésre. „Az intézménybe járó fiatalok egy hazaszerető szemlélettel fognak kikerülni a világba. Ennek köszönhetően - akár a civil, akár a katonai pályán folytatják majd a pályafutásukat - az itt megtapasztalt összetartás és bajtársiasság egész életükre elkíséri ...
helykitolto kép

1956. október 23-a emlékezete:

1956. október 23-a emlékezete: „Ne legyen akárhogy” „Nem érti ezt az a sok ember, Mi áradt itt meg, mint a tenger? Miért remegtek világrendek? Egy nép kiáltott aztán csend lett.” Márai Sándor: Mennyből az angyal (részlet)
helykitolto kép

NATO-futás

Idén 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten a NATO-futás, melyen a járványügyi intézkedések miatt sajnos nem tudtunk részt venni. Helyette saját, helyi szintű NATO-futást rendeztünk, melynek során 10 km-es távot kellett teljesíteniük a jelentkezőknek.
helykitolto kép

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis elnevezésű pénzügyi tudatosság országos versenyén iskolánk képviseletében a 10. b osztály 4 tanulója Görög Gábor, Győrfi Csaba, Példási Péter és Fejes Bence sikeresen bejutott a verseny második fordulójára!
helykitolto kép

Drogprevenció a HKK-ban

Intézményünk évek óta nagy hangsúlyt fektet az iskolai bűnmegelőzésre és prevencióra. Ezen programsorozat keretén belül tartott drogprevenciós előadást Kocsár László rendőr százados, a korábbi hagyományoknak megfelelően, a 9. évfolyamos növendékeknek. Az előadáson a tudományos megközelítés, a szerhasználat káros hatásai és büntetőjogi következményei mellett kiemelt szerepet kapott a kommunikáció és interaktivitás. Az előadás után a növendékek tehették fel kérdéseiket, és kaptak hasznos ...
helykitolto kép

„Maradj fitt!”

„Maradj fitt!” A Honvédelmi Minisztérium a járványhelyzet kezdetén „Maradj fitt!” elnevezésű kezdeményezést indított, melynek célja az egészség megőrzésére irányuló társadalmi összetartás erősítése volt.A kampány keretein belül arra kérték az embereket, társszervezeteket, hogy segítsenek a Magyar Honvédség katonáinak megcsinálni közel 10.000.000 fekvőtámaszt, szimbolikusan minden magyar állampolgárért egyet.
helykitolto kép

A honvéd növendékek példát mutatnak a vírus elleni védekezésben

Több mint kétszáz növendék sorakozott fel szeptember 29-én, kedden a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium udvarán, ahol az intézményben bevezetett járványügyi intézkedésekről tájékozódott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.
helykitolto kép

Koszorúzás a Nemzeti Katonai Emlékműnél

Iskolánk diákjai 2020. szeptember 29-én meglátogatták az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot valamint a Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából koszorút helyeztek el a Nemzeti Katonai Emlékműnél.
helykitolto kép

Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny

2020. szeptember 25-én, pénteken, a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében megrendezett Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrversenyen iskolánk több csapattal is indult. Az összesített eredmények alapján 2. helyezést sikerült elérnünk. Győztes csapatunk tagjai: Balogh Patrik Zsigmond, Dorner Tamás Bence, Németh Szilveszter és Pálinkás Bálint. Két különdíjat is sikerült megnyernünk: futott idő és kézigránátdobás kategóriában. Ezen kívül az alábbi növendékeink is sikeresen teljesítették a ...
helykitolto kép

5 ok, amiért érdemes kadétnak lenni

Paintball, airsoft, lasertag játékok, légfegyveres, lézerfegyveres lövészetek. Kalandtúrák és akadálypályás foglalkozások.....

1

2

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középsikola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2020