hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

1956. október 23-a emlékezete:

1956. október 23-a emlékezete: „Ne legyen akárhogy”

„Nem érti ezt az a sok ember,

Mi áradt itt meg, mint a tenger?

Miért remegtek világrendek?

Egy nép kiáltott aztán csend lett.”

Márai Sándor: Mennyből az angyal (részlet)

Az 1956-os forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Az egyetemi ifjúság és a hozzájuk kapcsolódó tömeg azt mondta, hogy elég volt a sztálinista diktatúrából és a szovjet csapatok megszállásából, a félelemből, a kiszolgáltatottságból, a rögtönítélő népbírósági perekből.

Miután a nagyhatalmak biztosították a szovjet vezetést, hogy nem nyújtanak a magyar kormánynak segítséget, a szovjet túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott harca végül elbukott.

Iskolánkban is megemlékeztünk a 64 évvel ezelőtt történtekről. Növendékeink az iskola udvarán megtartott sorakozón a Himnusz közös eléneklése és az ünnepi beszéd elhangzása után a diáktársaik által előadott verseken keresztül idézhették fel a „pesti srácok” emlékét. A közös visszatekintést a Szózat zárta.

Tisztelet a bátraknak, akik áldozatot vállaltak a szabadságért!

Nemzeti ünnepünk alkalmából személyügyi parancsok kihirdetésére is sor került.

Magyarország honvédelmi minisztere a Magyar Honvédség állományában ténylegesen eltöltött szolgálati ideje, valamint eddig végzett eredményes munkája elismeréséül, a Tiszti szolgálati Jel II. fokozatát adományozta 20 év után és a Nemzetközi szervezet felkérésén alapuló békefenntartó tevékenység teljesítésének elismeréséül Békefenntartásért szolgálati jel - jelölő számot adományozott Fekete András századosnak.

A Magyar Honvédség Parancsnoka a Magyar Honvédség Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens 10. váltás állományában, a nemzetközi békemisszióban történő szolgálatteljesítése során tanúsított kimagasló helytállása, példamutató tevékenysége elismeréséül emléktárgyat adományozott Fekete András századosnak.

A Magyar Honvédség Parancsnoka 2020. október 15-ei hatállyal hadnagyi rendfokozatba nevezte ki Bán Attila zászlóst és Hajnal Ferenc főtörzsőrmestert.

Az elismerésben részesült és a kinevezettek további munkájához sok sikert, erőt és egészséget kívánunk!

További hírek

helykitolto kép

Információk a központi írásbeli vizsgáról

2021. január 23. szombat 10 óra. Bővebb információk a cikkre kattintva.
helykitolto kép

Reading in English Competition eredmény - Dénes Pálma

Az Angol Műhely Kulturális Egyesület 37. alkalommal meghirdetett Reading in English Competition olvasási versenyén a 2021. január 13-ai eredményhirdetés alapján Dénes Pálma 9.B osztályos növendékünk első helyen végzett a Stage 3-mas nehézségű olvasmányok kategóriájában.
helykitolto kép

A szakképzés jó választás!

Bővebb információk a cikkre kattintva.
helykitolto kép

Meghosszabbított digitális munkarend

A járványhelyzetre való tekintettel a kormány úgy döntött, hogy 2021. február 1-ig meghosszabbítja a középiskolákban bevezetett online digitális munkarendet. Ez azt jelenti, hogy a növendékek továbbra is otthon, számítógépen keresztül fogják folytatni tanulmányaikat az osztályfőnökök, a szaktanárok, a katonai oktatók és a kollégiumi csoportvezetők irányításával, segítségével.
helykitolto kép

Karácsonyi üdvözlet

Növendékeinknek karácsonyra sok szeretettel! 💝
helykitolto kép

Bocskai Portya

Az idei Bocskai Portya a járványveszély miatt rendhagyó módon, "online" formában került megrendezésre, melynek 40 km-es menettávját a 9. évfolyamunkból 15 növendék is eredményesen teljesítette. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!
helykitolto kép

Megemlékezés

151 éve, december 13-án született iskolánk névadója, Szentkereszthegyi Kratochvil Károly altábornagy. Az alábbi videóval rá emlékezünk...
helykitolto kép

Középfokú felvételi eljárás (központi írásbeli vizsga)

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (továbbiakban: HKK) 2021/2022. tanévben indítandó osztályaiba a jelentkezés feltétele a központi írásbeli felvételi vizsga teljesítése. Aki lemarad a központi írásbeli vizsgáról, az nem jelentkezhet intézményünkbe februárban.
helykitolto kép

Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - Nyílt nap 2020.

A nyílt napról készült videó a képre kattintva elérhető!
helykitolto kép

Kratochvil: a honvédelmi nevelés mintaiskolája

Szentkirályi Alexandra a látogatásával kapcsolatban elmondta: 2030-ig még nyolc-tíz hasonló oktatási intézmény alapítását tervezik, így egyfajta mintaként tekintenek a debreceni középiskolára és az ott folyó oktatásra, honvédelmi nevelésre. „Az intézménybe járó fiatalok egy hazaszerető szemlélettel fognak kikerülni a világba. Ennek köszönhetően - akár a civil, akár a katonai pályán folytatják majd a pályafutásukat - az itt megtapasztalt összetartás és bajtársiasság egész életükre elkíséri ...
helykitolto kép

NATO-futás

Idén 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten a NATO-futás, melyen a járványügyi intézkedések miatt sajnos nem tudtunk részt venni. Helyette saját, helyi szintű NATO-futást rendeztünk, melynek során 10 km-es távot kellett teljesíteniük a jelentkezőknek.
helykitolto kép

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis elnevezésű pénzügyi tudatosság országos versenyén iskolánk képviseletében a 10. b osztály 4 tanulója Görög Gábor, Győrfi Csaba, Példási Péter és Fejes Bence sikeresen bejutott a verseny második fordulójára!

1

2

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középsikola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021