hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Meghosszabbított digitális munkarend

 

Tisztelt Szülők!

A járványhelyzetre való tekintettel a kormány úgy döntött, hogy 2021. február 1-ig meghosszabbítja a középiskolákban bevezetett online digitális munkarendet. Ez azt jelenti, hogy a növendékek továbbra is otthon, számítógépen keresztül fogják folytatni tanulmányaikat az osztályfőnökök, a szaktanárok, a katonai oktatók és a kollégiumi csoportvezetők irányításával, segítségével.
Mindenki tudja, hogy a gyermekeknek nem könnyű ilyen formában a tanulás, ugyanakkor a tanórákon való folyamatos részvétel, a feladatok teljesítése, a határidők tartása kulcsfontosságú az eredményesség szempontjából. Közeledik a félév lezárása is, ezért úgy érezzük, hogy fontos még több segítséget nyújtani a növendékeknek érettségi felkészítők és korrepetálások lehetőségének megteremtésével. A jelenlegi járványügyi helyzetben is engedélyezett a kisebb létszámú csoportok iskolai, azaz személyes jelenléttel történő oktatása, ezért jövő héttől konzultációkat biztosítunk az ebben partner növendékeknek (kiemelt figyelemmel a végzősökre, akik érettségire készülnek és a tantárgyi nehézségekkel küzdő alsóbb évesekre). Ennek pontos részleteiről jövő hét elején tájékoztatjuk Önöket és a növendékeket.
Kérjük, továbbra is segítsék növendékeink tanulását a digitális oktatáshoz szükséges eszközök biztosításával. Amennyiben esetleg probléma merül fel ezzel kapcsolatban, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel vagy a kollégiumi csoportvezetővel.
Bízunk abban, hogy a járványhelyzet javulásával a növendékek rövidesen visszajöhetnek, és az intézmény falai között folytathatják tanulmányaikat és közösségi életüket. Mindannyian nagyon várjuk őket!

Sok sikert Önöknek, jó egészséget a családnak és kitartást!

Üdvözlettel: Bársony Attila
kollégiumvezető

További hírek

helykitolto kép

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság

Iskolánk hat csapattal indult a Honvédelmi Sportszövetség által megrendezett Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság versenynapján. Mind a 18 növendékünk szép teljesítményt nyújtott. Várjuk az összesített eredményt!
helykitolto kép

Advent első vasárnapja

"Fellobbanó gyertyafény: szeretet, hit és remény. Szépen fonott koszorú. Senki nem lesz szomorú." - Advent első vasárnapján intézményünk növendékei is meggyújtották az első gyertyát.
helykitolto kép

Légy Te is Kratochvilos!

Honvéd kadét ágazati szakképzések és honvéd kadét közismereti képzések várnak Debrecenben, Nyíregyházán és szeptembertől már Hódmezővásárhelyen is. Ismerd meg a lehetőségeid!
helykitolto kép

Megemlékezés

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 10. C osztályos növendékei 2021. november 18-án megemlékezést tartottak Csokonai Vitéz Mihály 1773. november 17-ei születésnapja alkalmából a költő Dorottya utcai síremlékénél. A katonai középiskola tanulói egyúttal fejet hajtottak a hajdani katonai kórház és katonasírok emlékhelyeinél is.
helykitolto kép

Hazafias érzelmek: lehetőséget adnak a gyerekeknek a katonai pálya megismerésére

A Debreceni Tankerületi Központ, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium között évek óta tartó együttműködés kapott új lendületre.
helykitolto kép

Honvéd Középiskola indul Vásárhelyen jövő ősszel

Nyolc éve egyedüliként fogadja a kadétokat a debreceni honvéd középiskola, amelynek intézményegységeként kezdi meg működését 2022 szeptemberében a hódmezővásárhelyi oktatóhely. Két osztályt indítanak, összesen negyven diákkal.
helykitolto kép

Nyílt nap a Kratochvilban

Iskolánk 2021. november 05-én, pénteken nyílt napot rendezett, melyre közel 100 településről mintegy 300 érdeklődő látogatott el.
helykitolto kép

Így telnek a növendékek napjai a nyíregyházi honvéd kollégiumban

Az augusztus 31-ei évnyitó után elkezdődött a 2021/2022-es tanév a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumába bevonuló diákok számára. Információk a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes találmányai a napjainkban

Gábor Dénes 50 évvel ezelőtt, 1971-ben kapta meg az 1947-es munkájáért a fizikai Nobel-díjat „a holográfiai módszer felfedezéséért és fejlesztéséhez való hozzájárulásáért” címmel.
helykitolto kép

Megemlékezés a Hősök temetőjében Halottak napja alkalmából

"Az emlékek ápolása a folyamatosság érzését és tudatát adja; a múlt beépítése a jelenbe és a gyermekeken át a jövőbe. A gyökértelenség a mai ember egyik nagy baja, sérülékennyé teszi énünket. Beszéljünk azokról, akik meghaltak, hogyan éltek, milyenek voltak, hogyan gondolkoztak, miben hittek, mit tettek az életükkel, mit hagytak a következő nemzedékre." /Polcz Alaine/
helykitolto kép

A Kratochvil Menetszázad őszi gyalogtúrája

A résztvevők a menetet Bardócz és Németh végzős növendékek irányításával (parancsnok illetve parancsnokhelyettes), szakaszparancsnokok segítségével hajtották végre gyakorlóban, hátizsákkal. További részletek a cikken belül.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021