hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Információk a központi írásbeli vizsgáról

2021. január 23. szombat 10 óra

A vizsgázók 9 óra 30 perctől léphetnek be az épületbe az alábbi rend szerint:

Az Oktatási Hivatal által kiadott biztonsági intézkedések és az iskolákra vonatkozó általános szabályok alapján a következőkre hívjuk fel a figyelmet:

1.: Az intézménybe csak egészséges, betegségre utaló tünetektől mentes vizsgázók léphetnek be, a kísérők nem. 
2.: Belépés előtt a tanulók a szüleikkel együtt adatkezelési és egészségügyi nyilatkozatot töltenek ki.
3:. Belépéskor kötelező a hőmérséklet-mérés, a kézfertőtlenítés és a védőmaszk szabályos használata a közösségi terekben. Kérjük, hogy minden vizsgázó megfelelő védőmaszkot hozzon magával!
4.: A vizsgázók számára a vizsgatermekben és a folyosókon biztosítjuk a kézfertőtlenítőt, ennek rendszeres használata ajánlott. 
5.: A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára ajánlott, de nem kötelező. A maszkot csak az írásbeli vizsga alatt vehetik le a vizsgázók, az asztal mellett ülve. 
6.: Az írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt) hozzanak magukkal a tanulók. 
7.: A vizsga 2 x 45 percet vesz igénybe; a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünet van. 
8.: A szünetben a vizsgázók a vizsgatermet elhagyhatják, az épületet viszont nem - a teremben és a folyosón tartózkodhatnak, de a védőmaszkot a szünet ideje alatt viselni kell.  A vizsga szünetében lehetőség van a magukkal hozott enni- és innivaló elfogyasztásra.  
9.: A vizsgázók a vizsgadolgozat leadása után a legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét.

A kijavított dolgozatok megtekintésének és az értékelő lapok személyes átvételének

  • időpontja: 2021.01. 28. csütörtök 8:00-16:00 között,
  • helyszíne: az intézmény díszterme.

A megtekintéskor – az egészségügyi hatóságok javaslata alapján – a lehető legrövidebb idő kell megnézni a dolgozatokat. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a vizsgázó és/vagy szülője a feladatlapokról elektronikus úton (fénykép) készítsen másolatot. Kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén az értékelésre írásban észrevétel tehető, mely a megtekintést követő első munkanap végéig, azaz 16 óráig adható le az intézményben. Ennek a formanyomtatványa elérhető ->ITT<-

Az értékelő lapokat a megtekintéskor személyesen átadjuk, illetve ennek hiányában az át nem vett értékelő lapokat kipostázzuk a jelentkezési lapon megadott címre.

Pótló írásbeli vizsga időpontja: 2021. január 28., csütörtökön 14 óra.

Pótló írásbeli vizsgát csak azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos indok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát. 

A második pótnap időpontja: 2021. február 5. péntek 14 óra. Ezen a pótnapon kérelem alapján kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi vizsgán, sem annak pótnapán nem tudtak megjelenni. A kérelmet 2021. január 29. napján 16 óráig kell benyújtani az intézmény email címére. 

Sikeres felkészülést kívánunk!

További hírek

helykitolto kép

Reading in English Competition eredmény - Dénes Pálma

Az Angol Műhely Kulturális Egyesület 37. alkalommal meghirdetett Reading in English Competition olvasási versenyén a 2021. január 13-ai eredményhirdetés alapján Dénes Pálma 9.B osztályos növendékünk első helyen végzett a Stage 3-mas nehézségű olvasmányok kategóriájában.
helykitolto kép

A szakképzés jó választás!

Bővebb információk a cikkre kattintva.
helykitolto kép

Meghosszabbított digitális munkarend

A járványhelyzetre való tekintettel a kormány úgy döntött, hogy 2021. február 1-ig meghosszabbítja a középiskolákban bevezetett online digitális munkarendet. Ez azt jelenti, hogy a növendékek továbbra is otthon, számítógépen keresztül fogják folytatni tanulmányaikat az osztályfőnökök, a szaktanárok, a katonai oktatók és a kollégiumi csoportvezetők irányításával, segítségével.
helykitolto kép

Karácsonyi üdvözlet

Növendékeinknek karácsonyra sok szeretettel! 💝
helykitolto kép

Bocskai Portya

Az idei Bocskai Portya a járványveszély miatt rendhagyó módon, "online" formában került megrendezésre, melynek 40 km-es menettávját a 9. évfolyamunkból 15 növendék is eredményesen teljesítette. Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!
helykitolto kép

Megemlékezés

151 éve, december 13-án született iskolánk névadója, Szentkereszthegyi Kratochvil Károly altábornagy. Az alábbi videóval rá emlékezünk...
helykitolto kép

Középfokú felvételi eljárás (központi írásbeli vizsga)

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (továbbiakban: HKK) 2021/2022. tanévben indítandó osztályaiba a jelentkezés feltétele a központi írásbeli felvételi vizsga teljesítése. Aki lemarad a központi írásbeli vizsgáról, az nem jelentkezhet intézményünkbe februárban.
helykitolto kép

Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - Nyílt nap 2020.

A nyílt napról készült videó a képre kattintva elérhető!
helykitolto kép

Kratochvil: a honvédelmi nevelés mintaiskolája

Szentkirályi Alexandra a látogatásával kapcsolatban elmondta: 2030-ig még nyolc-tíz hasonló oktatási intézmény alapítását tervezik, így egyfajta mintaként tekintenek a debreceni középiskolára és az ott folyó oktatásra, honvédelmi nevelésre. „Az intézménybe járó fiatalok egy hazaszerető szemlélettel fognak kikerülni a világba. Ennek köszönhetően - akár a civil, akár a katonai pályán folytatják majd a pályafutásukat - az itt megtapasztalt összetartás és bajtársiasság egész életükre elkíséri ...
helykitolto kép

1956. október 23-a emlékezete:

1956. október 23-a emlékezete: „Ne legyen akárhogy” „Nem érti ezt az a sok ember, Mi áradt itt meg, mint a tenger? Miért remegtek világrendek? Egy nép kiáltott aztán csend lett.” Márai Sándor: Mennyből az angyal (részlet)
helykitolto kép

NATO-futás

Idén 15. alkalommal került megrendezésre Budapesten a NATO-futás, melyen a járványügyi intézkedések miatt sajnos nem tudtunk részt venni. Helyette saját, helyi szintű NATO-futást rendeztünk, melynek során 10 km-es távot kellett teljesíteniük a jelentkezőknek.
helykitolto kép

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis elnevezésű pénzügyi tudatosság országos versenyén iskolánk képviseletében a 10. b osztály 4 tanulója Görög Gábor, Győrfi Csaba, Példási Péter és Fejes Bence sikeresen bejutott a verseny második fordulójára!

1

2

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középsikola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021