hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Információk a központi írásbeli vizsgáról

2021. január 23. szombat 10 óra

A vizsgázók 9 óra 30 perctől léphetnek be az épületbe az alábbi rend szerint:

Az Oktatási Hivatal által kiadott biztonsági intézkedések és az iskolákra vonatkozó általános szabályok alapján a következőkre hívjuk fel a figyelmet:

1.: Az intézménybe csak egészséges, betegségre utaló tünetektől mentes vizsgázók léphetnek be, a kísérők nem. 
2.: Belépés előtt a tanulók a szüleikkel együtt adatkezelési és egészségügyi nyilatkozatot töltenek ki.
3:. Belépéskor kötelező a hőmérséklet-mérés, a kézfertőtlenítés és a védőmaszk szabályos használata a közösségi terekben. Kérjük, hogy minden vizsgázó megfelelő védőmaszkot hozzon magával!
4.: A vizsgázók számára a vizsgatermekben és a folyosókon biztosítjuk a kézfertőtlenítőt, ennek rendszeres használata ajánlott. 
5.: A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára ajánlott, de nem kötelező. A maszkot csak az írásbeli vizsga alatt vehetik le a vizsgázók, az asztal mellett ülve. 
6.: Az írásbeli vizsgára személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt) hozzanak magukkal a tanulók. 
7.: A vizsga 2 x 45 percet vesz igénybe; a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünet van. 
8.: A szünetben a vizsgázók a vizsgatermet elhagyhatják, az épületet viszont nem - a teremben és a folyosón tartózkodhatnak, de a védőmaszkot a szünet ideje alatt viselni kell.  A vizsga szünetében lehetőség van a magukkal hozott enni- és innivaló elfogyasztásra.  
9.: A vizsgázók a vizsgadolgozat leadása után a legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét.

A kijavított dolgozatok megtekintésének és az értékelő lapok személyes átvételének

  • időpontja: 2021.01. 28. csütörtök 8:00-16:00 között,
  • helyszíne: az intézmény díszterme.

A megtekintéskor – az egészségügyi hatóságok javaslata alapján – a lehető legrövidebb idő kell megnézni a dolgozatokat. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a vizsgázó és/vagy szülője a feladatlapokról elektronikus úton (fénykép) készítsen másolatot. Kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén az értékelésre írásban észrevétel tehető, mely a megtekintést követő első munkanap végéig, azaz 16 óráig adható le az intézményben. Ennek a formanyomtatványa elérhető ->ITT<-

Az értékelő lapokat a megtekintéskor személyesen átadjuk, illetve ennek hiányában az át nem vett értékelő lapokat kipostázzuk a jelentkezési lapon megadott címre.

Pótló írásbeli vizsga időpontja: 2021. január 28., csütörtökön 14 óra.

Pótló írásbeli vizsgát csak azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos indok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát. 

A második pótnap időpontja: 2021. február 5. péntek 14 óra. Ezen a pótnapon kérelem alapján kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi vizsgán, sem annak pótnapán nem tudtak megjelenni. A kérelmet 2021. január 29. napján 16 óráig kell benyújtani az intézmény email címére. 

Sikeres felkészülést kívánunk!

További hírek

helykitolto kép

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság

Iskolánk hat csapattal indult a Honvédelmi Sportszövetség által megrendezett Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság versenynapján. Mind a 18 növendékünk szép teljesítményt nyújtott. Várjuk az összesített eredményt!
helykitolto kép

Advent első vasárnapja

"Fellobbanó gyertyafény: szeretet, hit és remény. Szépen fonott koszorú. Senki nem lesz szomorú." - Advent első vasárnapján intézményünk növendékei is meggyújtották az első gyertyát.
helykitolto kép

Légy Te is Kratochvilos!

Honvéd kadét ágazati szakképzések és honvéd kadét közismereti képzések várnak Debrecenben, Nyíregyházán és szeptembertől már Hódmezővásárhelyen is. Ismerd meg a lehetőségeid!
helykitolto kép

Megemlékezés

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 10. C osztályos növendékei 2021. november 18-án megemlékezést tartottak Csokonai Vitéz Mihály 1773. november 17-ei születésnapja alkalmából a költő Dorottya utcai síremlékénél. A katonai középiskola tanulói egyúttal fejet hajtottak a hajdani katonai kórház és katonasírok emlékhelyeinél is.
helykitolto kép

Hazafias érzelmek: lehetőséget adnak a gyerekeknek a katonai pálya megismerésére

A Debreceni Tankerületi Központ, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium között évek óta tartó együttműködés kapott új lendületre.
helykitolto kép

Honvéd Középiskola indul Vásárhelyen jövő ősszel

Nyolc éve egyedüliként fogadja a kadétokat a debreceni honvéd középiskola, amelynek intézményegységeként kezdi meg működését 2022 szeptemberében a hódmezővásárhelyi oktatóhely. Két osztályt indítanak, összesen negyven diákkal.
helykitolto kép

Nyílt nap a Kratochvilban

Iskolánk 2021. november 05-én, pénteken nyílt napot rendezett, melyre közel 100 településről mintegy 300 érdeklődő látogatott el.
helykitolto kép

Így telnek a növendékek napjai a nyíregyházi honvéd kollégiumban

Az augusztus 31-ei évnyitó után elkezdődött a 2021/2022-es tanév a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumába bevonuló diákok számára. Információk a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes találmányai a napjainkban

Gábor Dénes 50 évvel ezelőtt, 1971-ben kapta meg az 1947-es munkájáért a fizikai Nobel-díjat „a holográfiai módszer felfedezéséért és fejlesztéséhez való hozzájárulásáért” címmel.
helykitolto kép

Megemlékezés a Hősök temetőjében Halottak napja alkalmából

"Az emlékek ápolása a folyamatosság érzését és tudatát adja; a múlt beépítése a jelenbe és a gyermekeken át a jövőbe. A gyökértelenség a mai ember egyik nagy baja, sérülékennyé teszi énünket. Beszéljünk azokról, akik meghaltak, hogyan éltek, milyenek voltak, hogyan gondolkoztak, miben hittek, mit tettek az életükkel, mit hagytak a következő nemzedékre." /Polcz Alaine/
helykitolto kép

A Kratochvil Menetszázad őszi gyalogtúrája

A résztvevők a menetet Bardócz és Németh végzős növendékek irányításával (parancsnok illetve parancsnokhelyettes), szakaszparancsnokok segítségével hajtották végre gyakorlóban, hátizsákkal. További részletek a cikken belül.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021