hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Ismét versenyben vagyunk!

 
A tanévkezdéssel egyidőben újra útjára indulnak a különböző iskolai versenyek. Intézményünkben színes, mozgalmas a sportélet, katonai nevelőtanáraink, oktatóink mindent megtesznek azért, hogy kihasználva a tanulás és a sport egymást erősítő hatását folyamatosan motiválják, mozgásban tartsák növendékeinket.

Intézményünk jelenleg 28 diákkal (10-11-12. évfolyamos) készül 2 versenyre. A felkészítések komplex terv alapján zajlanak, hiszen a megmérettetések időben nagyon közel vannak egymáshoz. 2021. október 01-jén Pákozdon – a Katonai Emlékparkban és a Velencei tó környékén – kellemes környezetben rendezik a 8 versenyszámból álló Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrversenyt, majd rövid szusszanás után október 5-én máris rajthoz kell állnunk a MH 5. Bocskai István Lövészdandár sportpályáján, ahol az Országos Haditorna verseny megyei döntője zajlik.

A feladatok összetettek, a felkészítők – sokéves tapasztalatokra alapozva – napi gyakorisággal foglalkoznak a növendékekkel, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a legjobbak között tudhassuk iskolánkat. Az edzéstervben szerepel az állóképesség növelése, technikai számokra való felkészülés, ilyen a mátrix tájékozódási futás, vagy a lézeres lövészet. A fizikai felkészülésen túl figyelmet fordítanak az egészségügyi feladatok szakszerű begyakorlására is.

Az elmúlt években intézményünk csapatai mindig a dobogón végeztek, a haditorna versenyek döntőjében 2021 nyarán 6. alkalommal bizonyultak növendékeink a legjobbnak! A járőrversenyeken is mindig ott állhattunk a dobogón első vagy második helyezettként.

Büszkék vagyunk növendékeink és a felkészítőik eddigi teljesítményére és elkötelezettségére! Az előttetek álló megmérettetéshez nagy lelkesedést, sok erőt kívánunk!

Kapcolódó képek elérhetőek -> ITT <-

További hírek

helykitolto kép

Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság

Iskolánk hat csapattal indult a Honvédelmi Sportszövetség által megrendezett Honvédelmi Airsoft Szituációs Lőbajnokság versenynapján. Mind a 18 növendékünk szép teljesítményt nyújtott. Várjuk az összesített eredményt!
helykitolto kép

Advent első vasárnapja

"Fellobbanó gyertyafény: szeretet, hit és remény. Szépen fonott koszorú. Senki nem lesz szomorú." - Advent első vasárnapján intézményünk növendékei is meggyújtották az első gyertyát.
helykitolto kép

Légy Te is Kratochvilos!

Honvéd kadét ágazati szakképzések és honvéd kadét közismereti képzések várnak Debrecenben, Nyíregyházán és szeptembertől már Hódmezővásárhelyen is. Ismerd meg a lehetőségeid!
helykitolto kép

Megemlékezés

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 10. C osztályos növendékei 2021. november 18-án megemlékezést tartottak Csokonai Vitéz Mihály 1773. november 17-ei születésnapja alkalmából a költő Dorottya utcai síremlékénél. A katonai középiskola tanulói egyúttal fejet hajtottak a hajdani katonai kórház és katonasírok emlékhelyeinél is.
helykitolto kép

Hazafias érzelmek: lehetőséget adnak a gyerekeknek a katonai pálya megismerésére

A Debreceni Tankerületi Központ, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium között évek óta tartó együttműködés kapott új lendületre.
helykitolto kép

Honvéd Középiskola indul Vásárhelyen jövő ősszel

Nyolc éve egyedüliként fogadja a kadétokat a debreceni honvéd középiskola, amelynek intézményegységeként kezdi meg működését 2022 szeptemberében a hódmezővásárhelyi oktatóhely. Két osztályt indítanak, összesen negyven diákkal.
helykitolto kép

Nyílt nap a Kratochvilban

Iskolánk 2021. november 05-én, pénteken nyílt napot rendezett, melyre közel 100 településről mintegy 300 érdeklődő látogatott el.
helykitolto kép

Így telnek a növendékek napjai a nyíregyházi honvéd kollégiumban

Az augusztus 31-ei évnyitó után elkezdődött a 2021/2022-es tanév a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumába bevonuló diákok számára. Információk a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes találmányai a napjainkban

Gábor Dénes 50 évvel ezelőtt, 1971-ben kapta meg az 1947-es munkájáért a fizikai Nobel-díjat „a holográfiai módszer felfedezéséért és fejlesztéséhez való hozzájárulásáért” címmel.
helykitolto kép

Megemlékezés a Hősök temetőjében Halottak napja alkalmából

"Az emlékek ápolása a folyamatosság érzését és tudatát adja; a múlt beépítése a jelenbe és a gyermekeken át a jövőbe. A gyökértelenség a mai ember egyik nagy baja, sérülékennyé teszi énünket. Beszéljünk azokról, akik meghaltak, hogyan éltek, milyenek voltak, hogyan gondolkoztak, miben hittek, mit tettek az életükkel, mit hagytak a következő nemzedékre." /Polcz Alaine/
helykitolto kép

A Kratochvil Menetszázad őszi gyalogtúrája

A résztvevők a menetet Bardócz és Németh végzős növendékek irányításával (parancsnok illetve parancsnokhelyettes), szakaszparancsnokok segítségével hajtották végre gyakorlóban, hátizsákkal. További részletek a cikken belül.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021