hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Honvédelmi tábor - MH 86. Szolnok Helikopterbázis szervezésében

 
2019 után a pandémiás helyzet újra lehetővé tette, hogy honvédelmi táborokat szervezzen az MH 86. Szolnok Helikopterbázis.

Idén a diákok nagy örömére dr. Ruszin Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is meglátogatta a táborozókat.
Az idei első turnusra 42 gyerek érkezett a szolnoki katonai repülőtérre, az ország minden tájáról. A táborvezetők munkáját ebben az évben is a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium két diákja segítette mentorként, rajparancsnokként.
A tábor célja, hogy a középiskolás diákok megismerjék a Magyar Honvédséget, valamint elsajátítsák a katonai túlélés alapjait. Bár a tábor elsősorban a légierő feladataival igyekszik megismertetni a diákokat, a szárazföldi haderőnemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is átadják a táborozóknak.
A tábor lehetőséget nyújt a fiataloknak arra, hogy megismerjék a csoporton belüli összetartozás fogalmát (bajtársiasság), a hatékonyabb együttműködést, valamint hosszútávon hozzájárul egy összetartó, a honvédelem ügyét fontosnak tartó közösség kialakulásához is.

Kapcsolódó képek -> ITT <-

További hírek

helykitolto kép

Pályamotivációs hét - Debrecen

Kapcsolódó dokumentum a cikken belül.
helykitolto kép

Vármentő napok Szádváron

Növendékeink első alkalommal vettek részt a Szádvárért Baráti Kör XIV. Vármentő Hetén, ahol öt napon keresztül hivatásos régészek irányításával ásatásokat végeztek a vár területén. A kratochvilosok ásatási szelvényéből előkerült rengeteg cserépdarab, szögek, falmaradványok, késmarkolat, övcsat, egy fél olló, sarkantyú, sőt, még ágyúgolyót is találtak!
helykitolto kép

Ejtőernyős ugrás profi oktatókkal

2022. július 4-e és 9-e között került megrendezésre Szolnokon a honvédelmi ejtőernyős sporttábor, melyen a Honvéd Kadétprogram több iskolájának növendékei vettek részt. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumot heten képviselhettük: Győrfi Zsombor Péter, Illés Ferenc, Kiss Péter Roland, Márta Péter Máté, Mező Noel, Szivos László és Zudor-Mezei Tamás...
helykitolto kép

Kerékpárral Kratochvil nyomában

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Életre szóló élmény az Elite Challenge táborban

Az iskolából négyen (Illés Dániel Zoltán, Molnár Botond, Olajos Remig Szilárd és Révész Máté) vehettünk részt 2022. június 17-23. között megrendezett Elite Challenge Cadet Edition nevű honvédelmi sporttáborban. Az egy hét alatt rengeteg elméleti tudásra tettünk szert, melyeket a gyakorlatban is megtanultunk készségszerűen alkalmazni....
helykitolto kép

Középszintű szóbeli érettségi vizsga 12.C

2022. június 23-án és 24-én a 12.C osztályos növendékeink is sikeres szóbeli érettségi vizsgát tettek, melyhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!
helykitolto kép

Nyári gyakorlat

Intézményünk 11. C. osztályos – honvéd kadét ágazati szakképzésben tanuló – növendékei a tanév végén összefüggő nyári szakmai gyakorlaton vesznek részt, melynek célja a honvédelmi tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretek gyakorlása, elmélyítése...
helykitolto kép

Elnöki látogatás a határon

Személyesen tájékozódott Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Keleti Pajzs 2022 elnevezésű feladatról június 22-én, szerdán Debrecenben, majd Fehérgyarmaton. Az államfőt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója is elkísérte a látogatásra.
helykitolto kép

Középszintű szóbeli érettségi vizsga 12.B

2022. június 20-án és 21-én a 12.B osztályos növendékeink is sikeres szóbeli érettségi vizsgát tettek, melyhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!
helykitolto kép

Középszintű szóbeli érettségi vizsga 12.A

Iskolánkban a pandémiás időszak óta első alkalommal került sor szóbeli érettségire. A 12. A osztály 2022. június 16-17. között középszinten magyar nyelv és irodalom, angol nyelv, történelem illetve honvédelmi alapismeretek tantárgyakból adott számot tudásáról. Az osztály mind a 16 növendéke sikeres vizsgát tett, lezárva ezzel a középiskolai tanulmányait...
helykitolto kép

Szeptembertől kitárja kapuját a honvédkollégium Szolnokon

Katonai napirend szerint élnek majd a tanulók a kollégiumban, amelybe már hét iskolából jelentkeztek.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2022