hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Pillanatképek a Szolnoki Honvéd Kollégium életéből

 
A Szolnoki Honvéd Kollégiumba 24 kadét nyert felvételt idén. Azóta eltelt néhány hónap, elkezdődött az iskola, beköltöztek a kollégiumba. Az azóta eltelt élményeiket szedtük most csokorba

Az augusztusi „Békatáborban” a kadétok rögtön belecsöppentek a kollégiumi életbe és a honvédelmi alapismeretek elsajátításába. Az első napon megkapták formaruhájukat, melyet a tábori programok alatt büszkén viseltek. Az alaki foglalkozáson, kézigránátdobáson, körletrend kialakításon kívül látogatást tettek az ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison, ahol megtekintették a Repülőműszaki Oktatási Központ tanhangárját, beleülhettek a helikopterekbe, a Légiforgalmi Irányító Központban részesei lehettek a kiképzési repülésről visszatérő helikopterek leszállásának. A legnagyobb élményt azonban az újfehértói rendezvény jelentette számukra, ahol találkozhattak a többi kilencedikes Kratochvilos kadéttal.

Az évnyitót követően részt vettek a szolnoki Tiszaligetben megrendezett 24. Gulyásfesztiválon, a Bakonyban megtekintették a Brave Warrior 2022. többnemzeti gyakorlat szakmai látogató napját, négy hadapród sikeresen vette a pákozdi kadétverseny akadályait, majd nagy és izgatott készülést követően megfeszített tempóban négy és fél óra alatt leküzdötték a 13. Bocskai Portya 20 kilométeres távját.
Természetesen a szolnoki eseményekből sem maradhattak ki, az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúkra emlékeztek az Ispán körúti kopjafáknál.
Emellett a dolgos mindennapokban folyamatosan folyik a honvédelmi gyakorlati oktatás, az állóképesség fejlesztése és felkészülés a mindennapi iskolai feladatokra.
A Kollégiumban november 16 –án 16. órára nyílt bemutatónapot szervezünk annak a reményében, hogy segítséget adjunk a következő évfolyam helyes döntéséhez.

Kapcsolódó képek -> ITT <-

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024