hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

 
Október hatodika kiemelt esemény Magyarország történelmében, ezért fontos, hogy méltó módon emlékezzünk meg arról a 13 honvédparancsnokról, akik életüket áldozták fel hazánk szabadságáért. A nemzeti gyásznapon debreceni intézményünkben a reggeli iskolasorakozón tisztelegtünk az aradi vértanúk előtt.

Kerékgyártó Zsolt Tamás hadnagy ünnepi beszédében nemcsak a történelemkönyvekből mindenki számára ismerős csatákra vagy dátumokra és helyekre fókuszált, hanem arra a négy elfelejtett vértanúra is, aki szintén készek voltak elviselni a halált eszméikért.  Az ünnepi gondolatok zárósorait Aranyosi Ormai Norbert ezredes (született vezetéknevén: Auffenberg) utolsó szavai adták: „…szívemből érzem és egész lelkemből értem szülő hazám hívó szavát, és érette utolsó csepp véremet fogom áldozni…”

Az esti órákban intézményünk növendékei részt vettek a XXI. alkalommal megrendezett Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál ünnepi nyitóhangversenyén a Debreceni Református Nagytemplomban. Az ünnepi hangversenyen beszédet mondott Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint Papp László Debrecen város polgármestere.

A Debreceni és a Szolnoki Helyőrségi Zenekarok és a debreceni Kodály Kórus közreműködésében csendült fel Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának nyitánya, majd Gabriel Fauré Requiemje szólalt meg, amely egyúttal főhajtás volt az aradi vértanúk hazáért hozott áldozata előtt is. A Requiem tételei között a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeinek tolmácsolásában hallhatta a közönség az 1849. október 6-án kivégzett honvédtisztek utolsó mondatait.

Kapcsolódó képek -> ITT <-

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024