hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Sűrű hétvége a Mikecz Koliban

 
„A tekintély és a szeretet jobban biztosítja a fegyelmet, mint akármilyen szigorú eszközök.”   (Johann Friedrich Herbart)

A KK HKK Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium növendékei számára akadt elfoglaltság a hétvégén.
A havonta rendszeresen benntöltött egy hétvége alkalmával kerül sor a növendékek számára a Honvédelmi Gyakorlati Oktatásra. Ezen a hétvégén egészségügyi ismeretek elsajátítása, paintball, valamint airsoft lövészet volt napirenden.

Péntek délután az egészségügyi ismeretek keretében, egészségügyi szakember irányítása mellett sajátíthatták el azokat az ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy esetleges balesetnél helyesen tevékenykedjenek a növendékek. Megismerhették a 112 hívásakor szükséges viselkedést, valamint azokat az alapinformációkat, melyeket ilyenkor közölni kell a telefon túlvégén ülő diszpécserrel. Ezt követően a sérülések felismerése és azok ellátása került sorra. Elsajátíthatták az újraélesztés helyes módját, a sérült biztosítását, vagy kiemelését egy balesetet szenvedett gépkocsiból.

Szombaton megmutathatták, hogy mire emlékeznek a különböző mozgásmódokról és az együttműködésről kiscsoportokban. Paintball és airsoft lövészeten küzdhettek meg a csapatzászlóért, illetve az elrejtett célokkal.
A nap zárásaként a lövészet helyszínéül szolgáló területről egy 11 kilométeres menet során jutottak vissza a kollégiumba.
Vasárnap a csoportok napja volt. A csoportvezetők kíséretében a növendékek szabaduló szobában javíthatták együttműködő készségüket. Az ügyességi feladatról a bowling, a biliárd és a léghoki gondoskodott. A nap második felében pedig megtekintették a város Adventi forgatagát.

A felfedező tanulás során a gyakorlatra történő felkészülés kellemes hangulatban telik, így növendékeink motivációja belsővé válik. A „bennmaradós” hétvégék elősegítik, hogy a kollégium falai közül életerős, hazáját szerető és tisztelő fiatalok kerüljenek ki akár a katonai pálya, akár a civil élet irányába.

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024