hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Igazgatói Köszöntő

 
Kérem engedjék meg, hogy a 2023/24-es tanév megnyitásának alkalmából köszöntsem Önöket! Fontos jubileumhoz értünk, hiszen éppen tíz éve, hogy a Honvédelmi Minisztérium átvette az iskola fenntartói irányítását, létrehozva ezzel az ország első honvéd középiskoláját.  Az intézmény elsődleges célja a minőségi nevelés. Olyan fiatalok oktatása és nevelése, akik hazájuk, keresztény nemzeti értékeink és a Magyar Honvédség iránt elkötelezett fiatal felnőttként fogják megkezdeni életüket. A felvételi eljárás folyamán közel ötszörös volt a túljelentkezés, így a 2023/2024-es tanévet 205 fő növendékkel kezdjük meg Debrecenben. Hódmezővásárhelyen 76, Szolnokon 46, Nyíregyházán pedig 67 honvéd középiskolás illetve honvéd kollégista kezdi meg a tanévet.  Az intézményi bővítésnek köszönhetően közel 400 tanuló az, aki a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén részesülhet kiemelt honvédelmi oktatásban és nevelésben.

Új kadétaink túl vannak a nyári beillesztő táboron, megismerkedtek egymással, hordhatták a formaruhát. Ám ezzel még koránt sincs vége a beilleszkedésnek: az még csak most kezdődik igazán. Eddig csupán egy röpke ízelítőt kaptak abból, hogy milyen is a kadétok élete, ám most búcsút intenek a családtagjaiknak és beköltöznek kollégiumunkba, második otthonukba.

Kedves Szülők!

Engedjék meg, hogy Önökhöz is szóljak néhány szóban. Tudom, hogy Önöknek sem könnyű. Legdrágább kincsüket, a gyermeküket bízzák ránk. Nem csak igazgatóként, hanem édesapaként is szeretném biztosítani Önöket, hogy a szülői házzal teljesen együttműködve, egymást segítve viseljük gyermekeik gondját, és vezetjük őket azon az úton melynek során fizikailag és lelkileg is erős, a haza iránt elkötelezett fiatalokká válnak.
Ez az iskola nem egy szokványos intézmény. Külső szemmel talán ijesztőnek tűnhet, titokzatosnak, mit is várunk el egy kollégiumban. Személy szerint mindig elmondom az itt tanuló növendékeknek: elvárom tőlük, hogy méltók legyenek intézményünkhöz.
Tanuljanak, eddzék magukat, versenyezzenek, érezzék jól magukat. Emellett váljanak közösségünk hasznos tagjává, olyanná, aki nem rombolja, hanem építi összetartó közösségünket. Tudom, a kollégiumi élet nem könnyű. De itt nem csak követelményeket támasztunk a növendékeinkkel szemben, de jóval többet is adunk mint egy hagyományos középiskola.
Tanulóinknak kiemelt ösztöndíjat biztosítunk, szeptember 1-től térítésmentes étkezést, természetesen formaruhát is. Mindezen felül olyan élményekben, tapasztalatokban, megmérettetésekben lehet részük az itt töltött évek alatt, amellyel egy civil intézmény nem tudja felvenni a versenyt.
És mindezért cserébe – ismétlen – csupán annyit várunk ami bármelyik magyar fiataltól elvárható lenne: tanuljanak tisztességesen, viselkedjenek tisztességesen, legyenek tisztességesek. Igazi hazafiak.
A jövő ifjúságát nevelni, formázni egyfajta küldetés. Szerencsére nem vagyunk egyedül, nagyon sokan segítik a munkánkat.
Köszönöm a segítséget fenntartónknak, a Honvédelmi Minisztériumnak, hiszen a velük folytatott kölcsönös párbeszéden alapuló szoros munkának is köszönhető, hogy megnyithatjuk a jubileumi tanévet. 

Kedves növendékek!

Ezúton kívánok nektek egy eredményes, sikerekben, élményekben gazdag tanévet, egészséget és jó egészséget!

A 2023/2024-as tanévet ezennel megnyitom!

Kovács István alezredes
Igazgató

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024