hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

A Bocskai Portya és a Kratochvil

 
  Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár együttműködve az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítő Ezreddel és a Debreceni Nagyerdő Sportkörrel, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiummal 2010 óta rendezi meg a Bocskai Portya elnevezésű teljesítménytúrát. Idén mindez 2023 szeptember 23-24-én lesz, a nevezés és a regisztráció elindult és online történik.
  Ennek a rendezvénynek részben debreceni intézményünk helyileg a bázisa, a célcsoport egy részét pedig intézményünk diákjai teszik ki. Nálunk van a versenyközpont és mi vagyunk a házigazdák. Tehát: miénk itt a tér, ez a mi rendezvényünk is, amelyen az utóbbi években tagintézményeink is részt vesznek.
  A túra szervezői úgy találták ki, országosan egyedülálló módon, hogy a serdülőktől a felnőtt kor küszöbén tartókon át, az érettektől akár a szépkorúakig, civil és katona, aktív és tartalékos, hagyományőrző és honvédségi pártoló, vagy egyszerűen túrázni szerető: mind találhat magának kedvére való távolságot.
  Nagy seregszemléje is ez felnőtt katonai állományunknak.

  Nézzük mindezt diákjaink szemszögéből! A 20 kilométeres táv a legkisebbek számára való, a tapasztalatszerzésre kiválóan alkalmas. A 40 kilométer teljesítéséhez már rutin kell és ezért jár a hímzett felvarró. Az igazán nagy kihívás azonban a 70 kilométeres táv, amelyért szintén felvarrót lehet kapni. Fém jelvény jár a katonai kategóriában (70km+10 kg) teljesítők részére. Mindenütt emléklapot kapnak a résztvevők a teljesítésért. Ezeket a csoportokat minden diákunk végig próbálhatja.
  Nem más ez, mint egy folyamatos beavatás és a végén a 70 kilométert teljesítők már elmondhatják: teljesítették a felnőtt kor kihívását.
  Minél többen tudnak a gyaloglás közben kapcsolatokat építeni, tapasztalatokat cserélni, tanulni egymástól, saját magukat legyőzve pedig szintidőn belül teljesíteni.
  Külön élményt jelent ilyenkor volt növendékeinkkel találkozni, akik a Magyar Honvédség kötelékeiben teljesítenek szolgálatot.
  Nekünk, felnőtteknek pedig bíztatni kell a növendékeket, mert ez nem kerül semmibe és egyébként is egyfajta feladatunk. A legjobb persze az, ha magunk is részt veszünk, példát mutatunk és közös élményekhez jutunk növendékeinkkel együtt.
  Legyen mindig miénk ez a tér és folyamatos a beavatás!

Hajdúböszörmény, 2023 szeptember 11.

Vastag György
honvédelmi alkalmazott

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024