hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Kratochvilosok a Bocskai Portyán

 
A 2023 szeptember 23-án megvalósult Bocskai Portyán a 620 fő nevezett közül mintegy 190 fő volt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium különböző tagintézményeiből származó növendék.

A nevezők jelentős része 70 kilométeren indult el a felnőtt és a növendéki állomány közül, a 40 kilométerre kevesebben neveztek. A 20 kilométeren viszont ismét magas volt a létszám, hiszen ez a 9. évfolyamnak kötelező katonai program volt.
A versenyen civilek és hagyományőrzők is szerepeltek. A résztvevők között voltak felnőtt alkalmazottjaink is, akik a növendékekkel (főleg 20 kilométeren), vagy egyedül teljesítették a választott távot.
Idén a szervezők több újítással is szolgáltak. A nevezés csak online felületen volt elérhető, a létszám hamar megtelt, így újra kellett nyitni. Azonban aki ezt határidőre nem teljesítette, nem tudott részt venni a teljesítménytúrán.
A verseny MH 2023. évi járőrbajnokság is volt egyben 70 kilométeren. Az ellenőrzések száma is növekedett: két új ellenőrzőpontot állítottak fel a félreértések elkerülése végett. A pontokon hitelesítették a menetlevelet idő beírásával és pecsételéssel.
Egyben ezek a helyek frissítőállomásként is működtek, valamint információs és segítőbázisul is szolgáltak a túrázóknak.
A hivatalos megnyitó után először a 70 kilométeren indulókat engedték el, majd jöttek a 40-esek és végül a 20 kilométeresek. Az első két ellenőrzőponton együtt haladt a mezőny, a szervezők előre tájékoztattak mindenkit, hogy a járőrbajnokság résztvevői előnyt élveznek. A 70 kilométer plusz tíz kategóriásokat mérlegelték, meg van-e folyamatosan a kötelező súly.
Kifejezetten meleg, fülledt volt az idő, az út jelentős része pedig poros, homokos. Bár a szervezők a tájékozódásra rendkívül sok lehetőséget biztosítottak előzetesen (applikáció, térkép letöltése, papíralapú térkép kézre adása), nem adtak lehetőséget az eltévedésre: végig nyilak, szalagok mutatták az utat.
Beérkezés után mindenkinek járt egyszeri, meleg étkezés.
Úgy tartja a mondás, hogy az okos ember más kárán tanul. Ez az a műfaj azonban, amelyben lehet ugyan ötleteket ellesni másoktól, de mégis saját kárán tapasztalja meg mindenki maga, hogy mire kell vigyáznia az út során: hogyan oldja meg a frissítést, az élelmezést, mire figyeljen, hogy lehetőleg ne törje fel a lábát a bakancs, ne szenvedjen húzódásokat, olyan iramot válasszon, amelyet tartani tud, vagy mennyit pihenjen út közben.
Ehhez azonban többszöri teljesítés, idő kell, hogy kialakuljon egyfajta rutin, amelynek következtében évről-évre élményszerűvé és szerethetővé lehet tenni mindenkinek, magának is a Bocskai Portyát.

Hajdúböszörmény, 2023 szeptember 23.

Vastag György
honvédelmi alkalmazott

További hírek

helykitolto kép

Diákönkormányzati nap a Sportközpontban

Debreceni intézményünk DÖK napja 2024. 06. 05-én este a Terra Siculorum Székely rockzenekar koncertjével kezdődött...
helykitolto kép

Komplex gyakorlati foglalkozás

Komplex gyakorlati foglalkozáson vett részt a debreceni 9. évfolyam az Újfehértói Honvédelmi Sportközpont bázisán.
helykitolto kép

DÖK elnököt választottak növendékeink

El Tanbouli Jasmine, debreceni intézményünk diákönkormányzatának elnöke 2024 szeptemberétől 12. évfolyamos növendékként az érettségire, továbbtanulásra való felkészülés miatt a 2024-2025-as tanévben már nem vállal feladatot a diákönkormányzat életében.
helykitolto kép

Elballagtak a végzős növendékeink

Harminchat növendék ballagott el 2024. május 3-án, pénteken a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból. A két végzős osztály tanulói 2020-ban kezdték meg tanulmányaikat a honvéd középiskolában.
helykitolto kép

Búcsú

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium alkalmazotti állománya és növendékei 2024. 04. 30-án rendhagyó iskolasorakozón köszönték meg Kovács István alezredes úrnak az elmúlt négy évben igazgatóként végzett áldozatos munkáját.
helykitolto kép

Egyeztetett felvételi jegyzék 2024

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - versenysorozat

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Duplán verhetetlen a Kratochvil!

Beszámoló a 2024-es Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjéről.
helykitolto kép

Ideiglenes felvételi jegyzék

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Március idusa

Debreceni intézményünkben 2024. március 14-én az első tanórában emlékeztünk arra, hogy az európai városok sorában 1848. március 15-én Pest-Budán is elkezdődtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei.
helykitolto kép

Kratochvil 10 - Természettudományi verseny

Bővebb információ a cikken belül.
helykitolto kép

Gábor Dénes díj

A NOVOFER Alapítvány minden évben nyilvános pályázatot hirdet, és ünnepélyes keretek között adja át a Gábor Dénes Nobel-díjas tudósról, humanista gondolkodóról elnevezett díjat az arra méltó szakembereknek. A 30 éves jubileumi évfordulóra megjelentetett ünnepi kiadványba Kállainé Varga Mária oktatónkat is felkérték, hogy írja le az elmúlt 13 évben sikeres felkészítő tanárként szerzett tapasztalatait és gondolatait a középiskolai pályázattal kapcsolatban.

1

2 3 4 5 6 7 8 9

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024