hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

Legfrissebb hírek, információk

helykitolto kép

Tájékoztató a felvételi eljárás menetéről

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Kiváló kollégista cím

2022. január 25-én, iskolasorakozó keretében újabb 13 növendék kapta meg a „KIVÁLÓ KOLLÉGISTA CÍM”-et. A címmel járó kitűzőt Dr. Pető Zsolt Csaba kollégiumvezető tűzte a növendékekre. Bővebb információk a cikken belül.
helykitolto kép

XXII. Doni Hősök Emlékmenet

Tizedik alkalommal indult útba a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium „Hajdú Menetszázada” a XXII. Doni Hősök Emléktúra keretében. Jásdi Balázs, az emlékmenet főszervezője, Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka díszparancsát adta át iskolánk igazgatója részére, és beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy a menetben részt vesznek múlt, jelen és a jövő katonái.
helykitolto kép

Vásárhelyi katonai szakképzés

Február 18-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló vásárhelyi katonai szakképzésre a nyolcadik osztályos tanulók. Egy általános tantervű gimnáziumi és egy mechatronikai technikusi osztály tanul majd a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kihelyezett tagozatán.

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium honlapján, ahol betekintést kap az intézményünkben folyó munkáról. A honlap tartalmát böngészve olyan információkat, tudnivalókat találhat, amelyekkel bepillanthat az iskola mindennapjaiba, az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Intézményünk Magyarország Honvédelmi Minisztériuma fenntartásában működő többcélú szakképző intézmény. A középiskolában folyó hazafias és általános honvédelmi nevelés elemeit a kötelező kollégiumi elhelyezéssel tesszük teljessé, így állunk a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén.

A bentlakásos iskolában lehetőséget biztosítunk arra, hogy a növendékek a katonákéhoz hasonlóan éljék meg a hétköznapjaikat. A tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. 

Az iskolai és kollégiumi elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki, amelyeken az elméletben tanultak gyakorlására, valamint egyéb programon való részvételre nyílik lehetőség. Ilyen foglalkozások a sportlövészet, a küzdősportok, a hagyományőrzés, a hadisír-gondozás valamint az ejtőernyőzés.

Intézményünkben a honvéd kadét közismereti képzés (gimnázium) és a honvéd kadét ágazati szakképzés keretein belül elektronikai technikusok képzése folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje. 

Kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk a honlapunkon, s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy kövessen minket a hivatalos facebook oldalunkon, látogasson el hozzánk személyesen is, várjuk Önöket a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium rendezvényein!

 

Kovács István alezredes, igazgató

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2022