hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

Legfrissebb hírek, információk

helykitolto kép

Pályamotivációs hét - Debrecen

Kapcsolódó dokumentum a cikken belül.
helykitolto kép

Vármentő napok Szádváron

Növendékeink első alkalommal vettek részt a Szádvárért Baráti Kör XIV. Vármentő Hetén, ahol öt napon keresztül hivatásos régészek irányításával ásatásokat végeztek a vár területén. A kratochvilosok ásatási szelvényéből előkerült rengeteg cserépdarab, szögek, falmaradványok, késmarkolat, övcsat, egy fél olló, sarkantyú, sőt, még ágyúgolyót is találtak!
helykitolto kép

Ejtőernyős ugrás profi oktatókkal

2022. július 4-e és 9-e között került megrendezésre Szolnokon a honvédelmi ejtőernyős sporttábor, melyen a Honvéd Kadétprogram több iskolájának növendékei vettek részt. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumot heten képviselhettük: Győrfi Zsombor Péter, Illés Ferenc, Kiss Péter Roland, Márta Péter Máté, Mező Noel, Szivos László és Zudor-Mezei Tamás...

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium honlapján, ahol betekintést kap az intézményünkben folyó munkáról. A honlap tartalmát böngészve olyan információkat, tudnivalókat találhat, amelyekkel bepillanthat az iskola mindennapjaiba, az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Intézményünk Magyarország Honvédelmi Minisztériuma fenntartásában működő többcélú szakképző intézmény. A középiskolában folyó hazafias és általános honvédelmi nevelés elemeit a kötelező kollégiumi elhelyezéssel tesszük teljessé, így állunk a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén.

A bentlakásos iskolában lehetőséget biztosítunk arra, hogy a növendékek a katonákéhoz hasonlóan éljék meg a hétköznapjaikat. A tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. 

Az iskolai és kollégiumi elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki, amelyeken az elméletben tanultak gyakorlására, valamint egyéb programon való részvételre nyílik lehetőség. Ilyen foglalkozások a sportlövészet, a küzdősportok, a hagyományőrzés, a hadisír-gondozás valamint az ejtőernyőzés.

Intézményünkben a honvéd kadét közismereti képzés (gimnázium) és a honvéd kadét ágazati szakképzés keretein belül elektronikai technikusok képzése folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje. 

Kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk a honlapunkon, s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy kövessen minket a hivatalos facebook oldalunkon, látogasson el hozzánk személyesen is, várjuk Önöket a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium rendezvényein!

 

Kovács István alezredes, igazgató

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2022