hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

Legfrissebb hírek, információk

helykitolto kép

Nyárköszöntő a Kratochvilban

Végre eltűntek a didergős napok, megérkezett a nagybetűs NYÁR. Mindenki örül annak, hogy kiszabadulhat a négy fal közül.
helykitolto kép

Megemlékezés és elismerések átadása a Nemzeti Összetartozás Napján

1920. június 04-én aláírták a versaillesi Nagy Trianon palotában azt a békediktátumot, melynek következtében Magyarország elveszítette területe kétharmadát. A 101 éve történt eseményről -mely az egyik legfájóbb pontja történelmünknek – intézményünk is megemlékezett.
helykitolto kép

Kiemelkedő „Kratochvil-os” teljesítmény a Honvéd Kadét Akadályfutó versenyen

2021. május 28-án Nógrád megyében, a Cserhát dombjai között fekvő festői Bánk községben rajtolt a Honvédelmi Sportszövetség által rendezett Honvéd Kadét Akadályfutó verseny, melyet Dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke nyitott meg. A versenyen ott volt Almási László alezredes, a HM Honvédelmi Nevelési és Ifjúságstratégiai Osztályának vezetője is.
helykitolto kép

Megemlékezés a Hősök Napja alkalmából

A Magyar Hősök emlékünnepén - 2021. május 30-án – iskolánk növendékei a debreceni Honvédtemetőben, este 19 órakor csendes koszorúzással emlékeztek azokra a katonákra és civilekre, akik életüket áldozták Magyarországért.

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium honlapján, ahol betekintést kap az intézményünkben folyó munkáról. A honlap tartalmát böngészve olyan információkat, tudnivalókat találhat, amelyekkel bepillanthat az iskola mindennapjaiba, az itt folyó nevelő-oktató munkába.

Intézményünk Magyarország Honvédelmi Minisztériuma fenntartásában működő többcélú szakképző intézmény. A középiskolában folyó hazafias és általános honvédelmi nevelés elemeit a kötelező kollégiumi elhelyezéssel tesszük teljessé, így állunk a Honvéd Kadét Program legmagasabb szintjén.

A bentlakásos iskolában lehetőséget biztosítunk arra, hogy a növendékek a katonákéhoz hasonlóan éljék meg a hétköznapjaikat. A tanulók a tanórákon és a gyakorlati foglalkozásokon ismereteket szerezhetnek a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. 

Az iskolai és kollégiumi elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki, amelyeken az elméletben tanultak gyakorlására, valamint egyéb programon való részvételre nyílik lehetőség. Ilyen foglalkozások a sportlövészet, a küzdősportok, a hagyományőrzés, a hadisír-gondozás valamint az ejtőernyőzés.

Intézményünkben a honvéd kadét közismereti képzés (gimnázium) és a honvéd kadét ágazati szakképzés keretein belül elektronikai technikusok képzése folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje. 

Kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk a honlapunkon, s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy kövessen minket a hivatalos facebook oldalunkon, látogasson el hozzánk személyesen is, várjuk Önöket a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium rendezvényein!

 

Kovács István alezredes, igazgató

Kratochvil Károly
Honvéd Középsikola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2021