hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

Honvéd Kadét Járőrverseny Mezőtúron

2023.06.07-én a Szolnoki Honvéd Kollégium négy fős kadét csapata - Szécsi Gergő, Kerti Dániel, Varga Richárd és Fülöp Ferenc növendékek - a Mezőtúri Református Gimnázium és Kollégium által szervezett Járőrversenyen vettek részt.

Mintegy 27 csapat mérte össze felkészültségét az igen komoly fizikai állóképességet, erőt és ügyességet igénylő versenyen, ahol nagy szerepet játszott a csapatmunka, a bajtársiasság, a közös célért való küzdelem, amelyből az SZHK csapata jelesre vizsgázott, valamennyi résztvevővel együtt.

Lövészet 3 különböző fegyvernemben, gránátdobás, lőszeresláda szállítás, beteghordás, kúszófolyosó, traktorgumi görgetés, lajhármászás, gázálarcban menekítés és katonai akadálypálya teljesítése, ezeken az állomásokon kellett teljesíteniük a növendékeinknek, hogy egy fegyveres váltófutás végén, büszkén és nagyon fáradtan elmondhassák magukról: teljesítettek valamennyi akadályt.

Az első 3 helyezett csapat közé ugyan nem kerültek be, de ezen a napon Mindenki győztesként térhetett haza, mert Mindannyian, a mieink is leküzdötték saját magukat és teljesítették azt, amit erre a napra eléjük tettek feladatként. Nem kifogásokat keresve, hanem csak a következő feladatra összpontosítva, haladtak előre a végső célig.

Ezt adja nekik ez a program. Rengeteg új élményt, ismeretségeket és hatalmas élményt. Ezt a versenysorozatot az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium korábbi igazgatónője, Kavecsánszkiné Pál Erika és Mádi Lajos alezredes álmodta meg és indította útjára még 2012–ben, akkor még öt iskola csapatával, amely mostanra már 27 csapatos küzdelemmé vált. Az érdem nem a kitalálóké, hanem azoké a diákoké, tanároké, nevelőké, akik minden egyes ilyen program megvalósulásában tevékenyen dolgoznak és részt vesznek. Köszönjük az idei verseny megszervezését a Mezőtúri Református Gimnázium és Kollégiumnak.

Szép volt Szolnoki Honvéd Kollégium! Hatalmas köszönet nektek, hogy öregbítettétek kollégiumunk - még igencsak újkeletű - hírnevét.

Kapcsolódó képek -> ITT <-

További hírek

helykitolto kép

Modul hétvége

A tanév utolsó modul hétvégéjét megtartották a Szolnoki Honvéd Kollégiumban.
helykitolto kép

Első KRAUSE kupa

A Magyar Honvédség Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred a KK HKK Szolnoki Honvéd Kollégiumával közösen az ezred névadójának emlékére 2024. május 22-én megrendezte az első KRAUSE kupát, melyre a kollégium kadétjai is 4 fős csapattal neveztek.
helykitolto kép

Májusi honvédelmi gyakorlati napok

Izgalmas napokon vannak túl szolnoki kollégiumunk növendékei. A májusi honvédelmi gyakorlati napokat az immár hagyománnyá vált szarvasi HS központban megrendezett lövészettel indították, majd a kollégiumban maradt kadétok menetgyakorlatot hajtottak végre a közeli NEFAG erdőben.
helykitolto kép

Csapatlátogatás Kecskeméten

Szolnoki növendékeink a héten látogattak el Kecskemétre, ahol ezúttal az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vendégeiként pillanthattak be a katonai alakulat hétköznapjaiba.
helykitolto kép

Rákóczi-vár látogatása

A februári honvédelmi hétvége keretében a Szolnoki Honvéd Kollégium kadétjai szombaton a sárospataki Rákóczi-várba látogattak. A közös nemzeti múltunk felevenítése után kadétjaink meredek ösvényt átszelve jutottak el a Megyer-hegyi tengerszemhez, amely az egykori bányásztevékenység hagyatéka. Vasárnap a honvéd kollégisták harcászati és térképészeti ismereteket sajátítottak el.
helykitolto kép

V. Doni Emléktúra

2024 február 10-én a Szolnoki Honvéd Kollégium kadétjai részt vettek az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred által szervezett V. Doni Emléktúrán. Kadétjaink Szolnokon és Rákóczifalván emlékeztek meg a hősökről, akik 81 évvel ezelőtt otthonuktól távol, helyt álltak és ha kellett életüket adták hazájukért.
helykitolto kép

“Aranygomb” átadó ünnepség

2024 február 8-án a Szolnoki Honvéd Kollégium kadétjai ünnepélyes “aranygomb” átadó ünnepségen vettek részt, ahol féléves teljesítményük alapján vették át a jó és kiváló kollégista címüket.
helykitolto kép

Csapatlátogatás

A Szolnoki Honvéd Kollégium kadétjai a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál csapatlátogatáson vettek részt január 31-én, ahol a foglalkozások keretében a lézerharc-, lövész- és a PZH szimulátort is kipróbálhattak.
helykitolto kép

Honvédelmi alapismeretek

2024 első honvédelmi hétvégéjén a szolnoki honvéd kollégiumban a kadétok számot adtak a honvédelmi alapismereteken megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról. A magas elvárásokról a kollégium katonai nevelői gondoskodtak.
helykitolto kép

Modul hétvége

A KK HKK Szolnoki Honvéd Kollégiuma az elmúlt hétvégén tartotta a novemberi modul hétvégét. Pénteken a csapat egyik része a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében a szarvasi központban kispuskás lövészeti képzésen és lövészeten, kadétjaink másik része pedig rendhagyó történelemórán vett részt a Hild Viktor Városi Könyvtárban.
helykitolto kép

Nyílt nap

A KK HKK Szolnoki Honvéd Kollégium 2023. november 18-án tartotta nyílt napját. Hatalmas érdeklődés övezte az eseményt, a jelentkezők megtöltötték az objektum étkezdéjét.
helykitolto kép

Repülősnap

A múlt hét pénteken a szolnoki kadétok az MH Kiss József 86. Helikopterdandár és a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében a szolnoki sportreptéren Repülősnapon vettek részt. Vitorlázó (KA7-), géppel a magasból megcsodálták Szolnok városát a magasból és mindkét évfolyam a Szolnoki RepTárban tárlatvezetésen és 4D mozivetítésen vett részt.

1

2 3 4 5

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

Ökoiskola logó CDL logó Oktatási Hivatal logó ELTE Origó nyelvi centrum logó Energiatudatos iskola logó

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2024