hkk@hm.gov.hu | +36 52 537-215 | 4027 Debrecen, Füredi út 69. ikonKeresés | ikonFacebook

blokk címe

blokk tartalma

Hírek

helykitolto kép

Kutatók éjszakája – 2022

Iskolánk immár sokadik alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem által szervezett „Kutatók éjszakája” rendezvénysorozaton.
helykitolto kép

Újoncavatás Hódmezővásárhelyen

Múlt héten Hódmezővásárhelyen és Debrecenben sor került az elsősök avatására. A fiatalok egyúttal azt is megünnepelhették, hogy véget ért a katonai kollégiumi éveiket alapjaiban meghatározó első hónap, amely során összeismerkedhettek, összerázódtak, és alkalmuk volt elsajátítani a mindennapok szabályait.
helykitolto kép

Felavatták a kilencedikes növendékeket

A hagyományoknak megfelelően debreceni intézményünk diákönkormányzata idén is megszervezte a kilencedik évfolyamos növendékeinek az elsősavatót. 2022.szeptember 29-én az iskolai étkezde adott otthont a nagy érdeklődés mellett zajló eseménynek.
helykitolto kép

Brave Warrior hadgyakorlat

Intézményünk mintegy 80 növendéke tekintette meg tegnap a Brave Warrior hadgyakorlat szakmai napján a bakonyi "nullponton". A növendékek megtekinthették a gyakorlat leglátványosabb elemeit, és ismerkedhettek a rendszeresített haditechnikai eszközökkel. A kadétok a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium összes tagintézményéből - Debrecenből, Nyíregyházáról, Szolnokról és Hódmezővásárhelyről - érkeztek az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterére.
helykitolto kép

Az első hetek tapasztalatai Hódmezővásárhelyen

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményegysége szeptember 1-én nyitotta meg kapuit és költöztek be az első kadétok. Most őket kértük, osszák meg velünk mik a tapasztalataik.
helykitolto kép

Kiváló, illetve jó kollégista címek adományozása

A reggeli sorakozó alkalmával, 2022. szeptember 27-én a ködös idő ellenére vidáman sorakoztak fel a növendékek intézményünk udvarán. Ezen a napon hirdették ki számukra, hogy az elmúlt tanév eredményei alapján kik jogosultak a kiváló-, illetve a jó kollégista cím viselésére. Minden várakozáson felüli eredmény született, hiszen harminckilenc kiváló és ötvenöt jó kollégista címet adományozott számukra az iskola vezetése. A címek használata mellett a kiváló kollégisták jelvény viselésére is jogot ...
helykitolto kép

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

További információ a cikken belül.
helykitolto kép

Csehországi kalandok

Csehországi testvériskolánkhoz, Moravska Trebova-ba látogatott el egy 33 fős csapat a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium debreceni intézményéből. A növendékek már a második napon közös kiképzésen vettek részt a cseh kadétokkal: mind a katonai akadálypályán, mind az alpintechnikai tudás terén összemérhették képességeiket. Képek: Fekete András őrnagy
helykitolto kép

Máté Gergő a vásárhelyi honvéd iskola igazgatóhelyettese

Mintegy negyven kadéttal indította meg az első tanévet a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményegysége, melyben Máté Gergő főhadnagy vállalta az igazgatóhelyettesi feladatot.
helykitolto kép

Hét próbára vállalkoztak a kadétok

A korábbi éveknél jóval nagyobb sikerrel, mintegy 40 jelentkező részvételével rendezték meg az V. Kratochvil hétpróbát Debrecenben. Bár a hőn áhított felvarrót idén különösen nehéz volt megszerezni, a fiatalok versenykörülmények közt szembesülhettek saját korlátaikkal.
helykitolto kép

Repülőnapon a növendékek

A Szegedi International Airshow-ra látogattak el a Hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei az elmúlt hétvégén. Az öt fiatal először látogathatott el rendezvényre formaruhában - a közelmúltban megnyílt honvéd középiskolát és kollégiumot képviselve.
helykitolto kép

A repülést ünnepelték Szegeden

Háromnapos, fergeteges légiparádé fogadta a Szeged International Airshow látogatóit hétvégén, a csongrádi megyeszékhelyen. A repülős rendezvényen a Magyar Honvédség légiereje és szárazföldi csapatai is képviseltették magukat.
2 3 4 5

6

7 8 9 10

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

Kratochvil Károly
Honvéd Középiskola és Kollégium


E-mail: hkk@hm.gov.hu 
Tel: +36 52 537-215
4027 Debrecen, Füredi út 69

© Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium - 2023